Desarticulat un grup criminal que robava en instal·lacions esportives

Els Mossos van detenir vuit persones, cinc dels quals tot just quan venien de cometre un robatori a Corbera de Llobregat

Els Mossos d’Esquadra van detenir set persones, una de nacionalitat espanyola i sis de nacionalitat romanesa, com a presumptes autors de 29 robatoris amb força en instal·lacions i centres esportius d’arreu del país. Als arrestats també se'ls atribueix el delicte de pertinença a grup criminal.

La investigació es remunta al 23 de gener d’enguany quan es va produir un robatori amb força en un club de pàdel ubicat a Cunit. A aquest primer fet el van seguir diversos robatoris de característiques similars sempre en centres esportius, principalment vinculats a la pràctica del tennis i del pàdel,  al Camp de Tarragona.

Els investigadors van establir que al darrere dels robatoris hi havia un grup criminal dedicat a violentar centres esportius i bars a diverses comarques de Catalunya. Les gestions d’investigació van permetre que aquest grup criminal actuava amb preferència per una tipologia determinada de club esportiu: buscaven preferentment clubs que tinguessin el perfil de client associat a un cert poder adquisitiu com els clubs de tennis i de pàdel i clubs de golf, tot i que també assaltaven d’altres instal·lacions esportives com complexes esportius municipals, clubs de natació o camps de futbol. Un altre dels objectius  dels lladres era accedir als bars que hi acostuma a haver a l’interior d’aquestes instal·lacions per mirar d’endur-se la recaptació.

Un cop dins de la instal·lació esportiva els integrants de la banda buscaven diners en efectiu, dispositius electrònics o qualsevol altre material que pogués tenir una certa sortida al mercat negre com ara estris per a la pràctica de l'esport o begudes alcohòliques. El líder del grup s’encarregava diàriament de fer enviaments de diners cap a Romania.

gurp criminal

Dispositiu

El dispositiu per detenir-los es va dur a terme el 28 de juny a la matinada: els mossos van aturar un vehicle amb cinc dels investigats just després d’haver comès un robatori amb força en una instal·lació esportiva de Corbera de Llobregat. Unes hores més tard els agents van fer una entrada i escorcoll en un pis de Santa Coloma de Gramenet on van detenir el líder de la banda i una dona. Durant l’escorcoll els policies hi van trobar 2.000 euros en efectiu, vint telèfons mòbils i 40 ampolles de licor. Finalment, l’endemà van arrestar el vuitè lladre.

La investigació ha posat en relleu que aquest grup criminal havia actuat a les localitats de Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Cunit, Salou, Igualada, Olot, Hostalric, Gurb, Riells, Tarragona, Reus, Segur de Calafell, Santa Maria de Montbui, Vendrell i Corbera de Llobregat amb un total de 29 robatoris.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a quatre dels integrants del grup i llibertat amb càrrecs per a la resta.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix