L’exregidor d’ERC a Gavà i membre dels Castellers mor en un accident

Imprimeix

El succés va passar a Tarragona quan treballava en les tasques de retirada de l'estructura metàl·lica que sosté la xarxa del local d’assaig dels Xiquets del Serrallo

Un membre dels Castellers de Gavà va morir ahir en un accident al local d'assaig de la colla castellera de Tarragona els Xiquets del Serrallo. En l'accident també van resultar ferits els presidents de la colla de Gavà, Carles Artola, i dels Xiquets, Lluís Monfort. La víctima mortal és l'exregidor d'ERC a l'Ajuntament de Gavà i integrant de la colla castellera de la ciutat baixllobregatina, Jordi Calatayud.

L'accident ha succeït quan els castellers treballaven en les tasques de retirada de l'estructura metàl·lica que sosté la xarxa del local d'assaig. Els membres de la colla tarragonina estaven desmuntant la xarxa de seguretat del recinte d'assaig juntament amb altres integrants de la colla castellera de Gavà quan va passar el sinistre. Una estructura metàl·lica retràctil, plegable i amb rodes va caure colpejant els tres afectats. Fins al lloc es van desplaçar tres dotacions dels Bombers, cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre ambulàncies del SEM, i efectius de la guàrdia urbana de Tarragona, de la Policia Portuària i de Protecció Civil.

El ferit més greu va ser el president de la colla de Gavà, de 52 anys, que va ser ingressat a l'Hospital Joan XXIII. El president dels Xiquets va ser traslladat a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona i, posteriorment, donat d'alta a mitja tarda.

Nota de condol d’ERC

La secció d’ERC de Gavà va lamentar aquest dissabte la mort del casteller de la colla local, Jordi Calatayud. En una nota al web, van traslladar al condol a la família i als amics de la víctima. Els republicans han explicat que Calatayud militava a Esquerra des del 2004. Va ser escollit regidor el 2011 i va formar part del consistori fins al 2015.

calatayud

Calatayud va néixer a Cornellà de Llobregat l'any 1964. Des de molt jove va estar vinculat a diferents associacions: Esplai Mowgli, Grup ecologista de Cornellà, Moviment d’esplais del Baix Llobregat i la militància política. Va estudiar Empresarials a la Universitat de Barcelona. Treballava a l'empresa familiar. Gavanenc des de 1988, any en què va obrir un establiment comercial. Va ser membre del consell d'administració de diferents organitzacions empresarials (1993-2010) i president de l'AMPA d'una escola.

Redacció / Foto: ERC-CCMM