Els Mossos desarticulen una organització dedicada al tràfic de drogues

Imprimeix

Alguns dels membres d'aquest grup criminal pertanyien a un grup radical de futbol d’Olesa de Montserrat

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van realitzar entrades i escorcolls en deu domicilis i en un local de les poblacions d'Olesa de Montserrat, Martorell, Vallirana i Viladecans, i van detenir 11 homes i 4 dones, de nacionalitat espanyola i romanesa, amb edats compreses entre els 23 i els 57 anys com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues, a set dels quals també per un delicte de pertinença a grup criminal i a dos d'ells també per tinença il·lícita d'armes.

La investigació es va iniciar a finals del mes d'agost quan agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell van tenir coneixement que alguns dels membres d'un grup radical de futbol de la població d'Olesa de Montserrat controlaven el tràfic de drogues a petita escala al municipi. Els investigadors van confirmar les sospites i van detectar que en un bar i en diversos domicilis de la localitat es venien substàncies estupefaents. La tasca investigadora dels agents durant tres mesos, i sota la tutela del Jutjat d'Instrucció número 6 de Martorell, va permetre establir tota la piràmide de l'organització delictiva.

Els agents van trobar proves suficients per a considerar que set dels quinze detinguts formarien part d'un grup criminal dedicat al subministrament de substàncies estupefaents a la localitat d'Olesa de Montserrat.

Finalment els agents van ubicar els domicilis dels investigats i la jutgessa va autoritzar les entrades i perquisicions d'aquests domicilis, del local social del grup radical de futbol i d'una casa on presumptament tindrien la droga amagada. Com a resultat de les 11 entrades i escorcolls, els mossos van comissar 200 grams de cocaïna, un kilogram de substància de tall, un vehicle, 55.000 euros en efectiu, dues armes de foc, concretament un revòlver i una pistola, munició i entre altres armes, una simulada.

Així mateix, durant l’operació policial els agents van detenir 15 persones, vuit dels quals, desprès de declarar en seu policial, van quedar en llibertat a l'espera que els citi el jutge i els altres set van passar a disposició judicial divendres, 10 de febrer. La jutgessa va decretar llibertat amb càrrecs pels set detinguts que van passar a disposició judicial. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra