Detinguts cinc falsos operaris d'una subministradora elèctrica

Imprimeix

Els presumptes autors del delicte havien treballat anteriorment com a comercials per a la subministradora i utilitzaven els coneixements i les acreditacions caducades per orbar en domicilis del Baix Llobregat Nord

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Martorell van detenir tres homes i dues dones, de nacionalitats marroquina i espanyola, amb edats compreses entre els 18 i els 28 anys i veïns de l'Anoia i el Baix Llobregat, com a presumptes autors d'un robatori amb violència a l'interior d'un domicili d'Olesa de Montserrat i un delicte d'intrusisme professional.

El fets van succeir quan els indicatius policials van rebre l'avís que una veïna del municipi baixllobregatí, d'edat avançada, hauria patit un robatori amb violència dintre del seu domicili i que davant de l'edifici de la víctima hi hauria el vehicle dels presumptes autors amb un d'ells a l'interior.

Les patrulles de Mossos d'Esquadra i de Policia Local del municipi que es van adreçar al lloc van localitzar un dels autors a l'interior d'un vehicle davant de l'edifici de la víctima i que hauria estat retingut per dos testimonis dels fets, veïns de la víctima. Els seus còmplices haurien fugit corrents en comprovar que el cotxe en què pretenien fugir no funcionava.

Els agents d'una altra patrulla policial van contactar amb la dona de 77 anys. La persona d'edat avançada hauria estat víctima d'un robatori per part d'unes persones que s'haurien fet passar per operaris d'una companyia elèctrica i que li haurien mostrat les pertinents acreditacions d'aquesta empresa. La dona els hauria sorprès enduent-se joies d'una caixa de la seva habitació i en la seva fugida, els lladres l'haurien colpejat, fent-la caure a terra.

Els agents, que van identificar el jove retingut i van escorcollar el vehicle, van trobar a l'interior dues credencials d'operaris d'una companyia elèctrica, una de les quals estava al seu nom, i una tauleta gràfica. El jove, davant la troballa, els va confessar la seva participació al robatori com a conductor, ja que ell només esperava que els seus còmplices cometessin el fet delictiu per després fugir.

Els investigadors, que van contactar amb la companyia elèctrica, van corroborar que aquestes dues persones haurien treballat durant dos mesos del 2016 com a comercials d'una de les seves empreses però que en aquell moment ja no treballaven per a ells. Aquests haurien aprofitat els carnets caducats per presentar-se en domicilis on viuen gent amb incapacitacions i d'edat molt avançada. Una vegada accedien al domicili amb l'excusa de mirar els caixetins de la llum o els endolls, la noia distreia les víctimes i els nois aprofitaven per sostreure les joies.

Els investigadors van realitzar les gestions pertinents per a identificar, localitzar i detenir els altres quatre autors, dues noies i dos homes.

Els investigadors, que van analitzar la documentació trobada al vehicle, van esbrinar dos furts més comesos a interior de domicili i amb el mateix modus operandi a la localitat d'Igualada, tot i que les víctimes, també d'edat avançada, no haurien presentat denúncia. Després de passar a disposició judicial els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra