Desarticulen un grup que posseïa un arsenal d’armes de guerra

L'operació es va precipitar quan els investigats es disposaven a transportar diverses armes a bord d'un turisme que va ser interceptat a Castelldefels per la Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han confiscat un fusell d'assalt tipus AK, dos subfusells metralladors, quatre rifles, una escopeta de canons retallats, una escopeta repetidora, tres pistoles -una del calibre 45 amb silenciador-, un revòlver calibre 357, gran quantitat de munició de diferents calibres, carregadors, armilles antibales i armes blanques. Aquest arsenal pertanyia a un grup format per individus de nacionalitats espanyola i marroquina, i estava destinat al tràfic il·lícit. En l'operació han estat arrestades sis persones i s'han practicat cinc registres a l'àrea de Barcelona.

Les recerques es van iniciar en 2016 quan es va detectar a un grup liderat per individu d'origen marroquí, resident en la perifèria de Barcelona, sobre el qual requeien sospites de liderar una organització criminal dedicada al tràfic d'armes de foc. Les primeres indagacions van determinar que els investigats desenvolupaven la seva activitat en les localitats de Castelldefels, Mataró i Barcelona.

A mesura que van avançar les investigacions es van trobar indicis que apuntaven al fet que els investigats subministraven armes a altres grups i organitzacions criminals. El control permanent al qual van ser sotmesos va permetre detectar a la fi del passat any la celebració de diverses reunions que van mantenir a Barcelona. En el mes de desembre es va comprovar un augment significatiu de la seva activitat i la realització d'un viatge a Noruega per part del màxim responsable de l'organització -un ciutadà marroquí-.

Frustrat un trasllat d'armes

Després del desplaçament del principal investigat al nord d'Europa, els agents van percebre un descens important dels seus moviments fins que, en la matinada de l'11 de gener, es van observar conductes de varis dels sospitosos que apuntaven al fet que podrien estar preparant un enviament d'armes. Davant aquesta possibilitat es va establir un complex dispositiu amb l'objectiu de frustrar qualsevol transacció que pretenguessin realitzar.

A primera hora del matí es va comprovar que el líder de la trama i un altre membre de l'organització manipulaven una borsa de gran grandària i un carret de la compra, que feien l'efecte de portar objectes bastant pesats. Posteriorment van introduir tot el material en un vehicle estacionat enfront de la porta del seu domicili i van emprendre la marxa cap a la sortida de Castelldefels. En aquests instants, agents del GOES de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya van interceptar el vehicle i van detenir als seus ocupants després de comprovar que portaven armes en el seu interior.


Aprehensió d'armes i drogues

Immediatament es va procedir a la detenció de la resta d'investigats a Mataró i Barcelona, al registre dels domicilis que ocupaven i de dos trasters. Tant en el vehicle com en els registres, els agents han confiscat un fusell d'assalt tipus AK, dos subfusells metralladors, quatre rifles, una escopeta de canons retallats, una escopeta repetidora, 3 pistoles -una del calibre 45 amb silenciador-, un revòlver calibre 357, gran quantitat de munició de diferents calibres -9 mm llarg i curt, 32 mm, 38 spl, 22 mm i cartutxos d'escopeta i de salva-, carregadors, una pistola elèctrica, armilles antibales, armes blanques (matxets, punyals i destrals) i distintius policials. A més de les armes, s'ha intervingut dues borses i un paquet amb prop d'un quilo de diferents substàncies estupefaents.

Redacció / Foto: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix