La Policia Local d’Esparreguera deté un home per la crema de contenidors

Imprimeix

La col·laboració ciutadana ha estat fonamental per facilitar la identificació de la persona que actuava de matinada al barri de can Rigal

La Policia Local d’Esparreguera ha detingut un home de 38 anys, veí del municipi i de nacionalitat espanyola, per haver cremat presumptament diversos contenidors de recollida de residus urbans. Durant el mes de desembre passat van succeir quatre incendis a diferents illes de contenidors del barri esparreguerí de Can Rial, tots ells de matinada.

Els danys provocats per aquests incendis han estat valorats en més de 4.000 euros i ha obligat a la intervenció de diferents dotacions de bombers i de la Policia Local. Han estat situacions de molt risc per la proximitat a zones de vegetació, habitatges i vehicles a banda del fum tòxic que es desprenia.

L’autor alertava de l’incendi

La identificació del presumpte autor s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració ciutadana que ha aportat indicis fonamentals per poder comprovar que en el darrer incendi l’home va llençar un objecte encès dins un dels contenidors, va esperar prop d’una hora que el foc passés als quatre contenidors del costat prenent fins i tot fotografies i després es va canviar de roba, es va posar un pijama i una bata i va trucar la Policia Local alertant de l’incendi, tot i que va ometre dir que ell mateix l’havia provocat una hora abans.

Redacció / Foto: Aj. Esparreguera