La Policia Nacional desmantella una xarxa de distribució de cocaïna

Imprimeix

El grup criminal estava dividit en tres branques (Barcelona, Cornellà de Llobregat i Terrassa) i adulteraven la droga en un complet laboratori de la ciutat comtal abans de ser distribuïda a petita escala

Agents de la Policia Nacional han desmantellat una xarxa de narcotraficants que distribuïen cocaïna a l'àrea metropolitana de Barcelona. Integrada per tres branques a Cornellà de Llobregat, Terrassa i la ciutat comtal, la droga era adulterada en un complet laboratori de la capital abans de ser subministrada als camells. Amb els beneficis econòmics obtinguts, el màxim responsable gaudia d'un elevat nivell de vida i adquiria propietats a Espanya i República Dominicana. En els deu registres practicats s'ha decomissat 10'5 quilos de cocaïna, set de substàncies per al tall, dues armes de foc i utillatge divers, entre altres efectes, i detingut a deu persones de diferents nacionalitats.

L'operació policial iniciada fa nou mesos va tenir el seu origen en recerques a diversos narcotraficants que van resultar tenir en comú la seva integració en una mateixa xarxa de distribució de cocaïna en poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona. Així, es va poder comprovar que formaven part d'un grup perfectament organitzat, el màxim responsable del qual era un ciutadà d'origen dominicà, en el qual cada membre duia a terme una funció concreta en l'àmbit territorial assignat.

El grup criminal estava dividit en tres branques: una a la ciutat comtal, una altra a Cornellà de Llobregat i una altra a Terrassa. A Barcelona disposaven d'un complet laboratori on la cocaïna era adulterada abans de ser subministrada als venedors a petita escala.

Beneficis destinats a l'adquisició d'immobles

Tots els beneficis econòmics obtinguts eren gestionats pel màxim responsable, qui gaudia juntament amb la seva parella sentimental d'un elevat nivell de vida malgrat mancar de professió i ingressos legals justificats. Així mateix, part dels diners procedents del narcotràfic ho remetia en quantitats raonables a la República Dominicana a través d'empreses especialitzades i recepcionat per persones de la seva confiança. Això li hauria permès adquirir immobles a Espanya i al seu país d'origen com una forma de blanqueig de capitals.

L'operació s'ha saldat amb la detenció de deu persones i la pràctica de deu registres en immobles de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Terrassa. En els mateixos s'han recuperat 10'5 quilos de cocaïna, dos quilos d'haixix i marihuana, set quilos de lidocaina i altres substàncies per al tall de la droga, i intervingut dues armes de foc, 40.000 euros en metàl·lic, 19 telèfons mòbils i cinc automòbils. En el laboratori desmantellat es van trobar més de 300 elements per al tràfic: premses, embolcalls, bàscules, planxes, paperines, entre altres efectes.

Els detinguts, als qui se'ls imputen delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública i blanqueig de capitals, van ser posats a la disposició de l'Autoritat Judicial corresponent, qui va decretar l'ingrés a la presó provisional per a cinc d'ells i llibertat amb càrrecs per a la resta.

L'operació ha estat desenvolupada per agents de la UDEF de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona i pel Grup I de Policia Judicial de la Comissaria Territorial de Cornellà.

Redacció / Foto: Policia Nacional