Robaven bicicletes d’alta gamma escalant fins als balcons de domicilis

Imprimeix

Els dos detinguts, que han ingressat a presó, enviaven les peces de les bicicletes desmuntades a Romania mitjançant una empresa de missatgeria

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir dos homes, de 23 i 27 anys de nacionalitat romanesa i veïns de Barcelona, com a presumptes autors de sis robatoris amb força, cinc a Sant Andreu de la Barca i un a Sabadell.

Els fets van ocórrer la matinada del 17 d’octubre quan es van cometre cinc robatoris amb força per escalament a Sant Andreu de la Barca. En tots els casos els lladres havien escalat fins als balcons i havien sostret les bicicletes de gamma alta dels domicilis. Fins i tot, van arribar a escalar fins a un quart pis. Els investigadors van poder ubicar els presumptes autors dels robatoris a Cornellà de Llobregat i, després d’estrènyer la investigació al voltant dels seus moviments, van poder determinar que els homes desmuntaven les bicicletes sostretes i les enviaven mitjançant una empresa de missatgeria a Romania.

Els investigadors van trobar proves de l’enviament, per part d’aquest grup, d’un mínim de 37 bicicletes cap a Romania mitjançant aquest sistema. Els agents van poder recuperar dues bicicletes, sostretes a Sant Andreu de la Barca i Sabadell, que ja estaven preparades per a ser enviades.

mossos bicis

Detenció a l’estació de França

Davant l’evidència dels fets investigats, els mossos van detenir els dos homes el dilluns 31 d’octubre a l’estació de França, tot just quan es disposaven a sortir del país en direcció a Romania. En el moment de la detenció, un dels dos homes anava acompanyat d’una dona, també romanesa, de 22 anys i amb veïnatge desconegut que va ser detinguda, ja que portava dos telèfons mòbils denunciats com a sostrets durant el mes d’octubre a estacions de metro de Cornellà de Llobregat.

Cal destacar que es tracta d’un grup especialitzat en els robatoris a interior de domicili amb accés per la balconada amb la finalitat de sostreure bicicletes d’alta gamma i que els investigadors continuen amb el cas amb l’objectiu d’identificar i detenir la resta de membres del grup.

Els detinguts, amb 18 antecedents, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Barcelona el qual va decretar l’ingrés a presó dels dos homes i la llibertat amb càrrecs de la dona detinguda.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra