Es va localitzar una instal·lació elèctrica de grans dimensions i complexitat tècnica, amb un total de 186 làmpades, 186 transformadors, 38 ventiladors i 13 màquines d’aire condicionat

Presó per a dos homes per cultivar una plantació de marihuana a Corbera

La plantació, valorada en 270.000 euros, ocupava tot els baixos d’una casa llogada per un testaferro i tenia una complexa instal·lació elèctrica destinada al creixement continu d’aquesta planta

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van detenir tres homes, de 23 a 45 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, per un delicte de defraudació del fluid elèctric i falsificació de document públic. Dos dels detinguts, pare i fill, haurien utilitzat un testaferro, amb dificultats econòmiques, per a llogar la casa on tenien una plantació de marihuana que generaria uns 270.000 euros de benefici al mercat negre.

Investigació des d’agost

La investigació es va iniciar el mes d’agost arran de les queixes originades pels sorolls que provocaven les màquines d’aire condicionat d’una finca de Corbera de Llobregat. Els agents de la Policia Local del municipi van comprovar que la casa disposava de tretze aparells d’aire condicionat però, tot i estar en marxa, el comptador de la llum no registrava cap consum. A més a més, a l’exterior hi havia sacs de fertilitzants i material de construcció.

Tots aquests indicis van fer sospitar als agents que es podria haver adaptat unes instal·lacions pel cultiu de marihuana, motiu pel qual van traspassar la investigació als agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat.

Els investigadors van confirmar que la casa hauria estat llogada per un jove i van comprovar, durant diversos dies aleatoris dels mesos de setembre i d’octubre, que tot i no haver ningú a l’interior de la casa, la maquinària continuava encesa, 24 hores al dia. Tanmateix, van visualitzar davant de la casa investigada, la presència esporàdica de tres vehicles.

Finalment, el jutjat va autoritzar una entrada i perquisició del domicili investigat, on en aquell moment es trobava un home, amb vuit antecedents policials, com a encarregat del seu manteniment. A l’interior de la casa els agents van trobar una plantació de marihuana de grans dimensions i de caire industrial feta amb caràcter permanent, donat que fins i tot els parterres de les plantes eren fets d’obra.

Un total de 1.600 plantes

A més a més de la gran quantitat de plantes, unes 1.600, es va localitzar una instal·lació elèctrica de grans dimensions i complexitat tècnica, amb un total de 186 làmpades, 186 transformadors, 38 ventiladors i 13 màquines d’aire condicionat. Per tot plegat, els agents van detenir l’home, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. Tanmateix es va comprovar que per mantenir activa de forma permanent la plantació de marihuana s’havia connectat de forma il·legal al fluid elèctric, motiu pel qual també se’l va detenir per un delicte de defraudació.

161103 NdP 127 RPMS F5 Mossos dEsquadra Plantacio Corbera

El dia següent, els agents van detenir també al seu fill com a presumpte autor dels mateixos delictes i per falsificació de document públic,  ja que hauria utilitzat a un jove amb problemes econòmics, també detingut, com a testaferro. El jove hauria signat el contracte de lloguer de la casa a canvi d’una compensació econòmica.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia va decretar presó per a dos dels detinguts i la llibertat amb càrrecs pel tercer.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix