La Policia Local d'Olesa deté tres veïns per diversos delictes

Imprimeix

Dos per violència de gènere, un per un furt i, a més, va haver-hi una actuació d’auxili per assistir a un nadó d’un mes que patia una crisi respiratòria

El passat dilluns dia 24 d’octubre la Policia Local d’Olesa de Montserrat rebia un avís als vols de les vuit del vespre que un home estava llençant objectes cap a una dona, i molt a prop de la pròpia comissaria. Davant l’avís, un agent va apropar-se a peu al lloc indicat, mentre ho feia una patrulla. L’home però en veure la presència policial va intentar fugir fent cas omís a les indicacions dels agents, fins que finalment va ser interceptat uns carrers més enllà. Durant la intervenció i mentre s’esclarien els fets, en els que es va poder determinar que havia llençat ampolles de vidre contra la seva exparella sentimental, l’home, amb les inicials JL.L.N, també va agredir a una agent de policia. Per tot plegat era detingut per un delicte de violència de gènere i altre d’atemptat contra agents de l’autoritat.

L’endemà, el passat 25 d‘octubre, i als volts de la una del migdia, la Policia Local rebia també l’avís que un home que estava agredint a una dona a la porta del seu domicili. Quan els agents van arribar al lloc, van trobar a un home i a una dona amb lesions evidents d´haver-se agredit mútuament. L'home amb les inicials B.C.P, presumptament havia agredit violentament a la seva parella, motiu pel qual va quedar detingut per un delicte de violència de gènere.

Com en l’anterior cas, un cop realitzats els atestats corresponents, el detingut va ser traslladat a la comissaria de Mossos de Martorell per posar-lo a disposició judicial. En tots dos avisos sobre els fets, i segons destaquen les mateixes fonts, la col·laboració ciutadana va ser clau, en trucar ràpidament a la Policia Local i facilitar així una prompta intervenció.

Robatori

D’altra banda, dimecres, dia 26, la Policia Local detenia també a un veí del municipi en aquest cas per un furt. Els fets de fet es remunten al 14 de setembre d’enguany quan  la Policia Local d´Olesa de Montserrat va recollir una denúncia per furt d´unes eines a l´interior d´un vehicle estacionat al pàrquing de plaça de Catalunya. Arran dels fets la Policia Local, conjuntament amb la Unitat d'Investigació dels Mossos Martorell, van iniciar les indagacions per detenir el possible autor o autors. Detenció que es produïa aquest dimecres. Es tracta d’un menor, de 16 anys,  que va ser traslladat a la comissaria de Mossos Martorell i va passar a disposició de la Fiscalia de Menors.

Salven la vida a un menor

El mateix dimecres, en aquest cas als vols de dos quarts de 9 del vespre, la Policia Local va rebre avís que al carrer Passeig del Progrés un nadó de pocs mesos no podia respirar. Immediatament diverses patrulles es van desplaçar fins al lloc dels fets on van trobar, a peu de carrer els familiars, els quals molt alterats demanaven auxili per la menor d´un mes d'edat que estava patint una insuficiència respiratòria. Els agents van atendre la menor i practicar les primeres actuacions fins a l'arribada del Servei d'Emergències Mèdiques i els Mossos d'Esquadra. Al cap d’uns minuts, la menor va ser donada d’alta per la doctora del SEM que va haver d’atendre també diversos familiars que havien patit una crisi d'angoixa.

Redacció / Foto: Arxiu