Desarticulat d'un grup criminal que introduïa droga a Can Brians 2

S’han detingut sis persones, entre les quals el subministrador de la droga i l’intermediari encarregat de captar interns interessats a comprar-ne amb la col·laboració de persones externes al centre

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat Territorial d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud, amb la col·laboració de la Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya, han desarticulat un grup criminal dedicat a la introducció de substàncies estupefaents al centre penitenciari Can Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires. Els investigadors han detingut sis persones, cinc homes i una dona, d’edats compreses entre els 22 i els 40 anys, de nacionalitat espanyola, peruana i algeriana, a més de tres de nacionalitat marroquina.

La investigació es va iniciar al mes de febrer, quan els sistemes de control de la mateixa presó van detectar diverses irregularitats. Llavors, la Direcció General dels Serveis Penitenciaris en va informar a la Policia i la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell va detenir un treballador extern al centre penitenciari que hi havia introduït 800 grams d’haixix.

La Unitat Territorial d’ Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud va continuar amb les gestions d’investigació del cas sota la tutela del Jutjat d’instrucció núm. 5 de Martorell. Els agents van constatar que es tractava d’un grup criminal que introduïa i distribuïa diverses substàncies estupefaents, principalment haixix i heroïna, a l’interior del centre penitenciari. Les indagacions policials  han permès acreditar que els integrants del grup també feien arribar telèfons mòbils de petites dimensions als reclusos.

Col·laboració d’un funcionari

Durant la investigació els agents han conclòs  que aquest grup estava compost per un funcionari de presons, diversos interns i persones externes al centre penitenciari. El sistema que havien ideat per burlar els controls de seguretat consistia en el següent modus operandi: hi havia un subministrador de la droga que era l’encarregat d’abastir de droga als reclusos. Per això li calia la col·laboració d’un altre  dels arrestats que actuava com a intermediari: detectava interns que estiguessin interessats a adquirir droga per a consumir-la dins del centre.

Un cop fet el contacte l’intermediari facilitava un compte corrent a un familiar de l’intern perquè realitzés un ingrés bancari amb la quantitat acordada. En el moment que l’ingrés s’havia satisfet l’intermediari se citava amb el familiar fora del centre i li donava la droga perquè la hi introduís posteriorment en una visita o en un vis a vis oculta a les cavitats corporals. Una altra via per passar la droga dins del centre la realitzaven interns amb permís de cap de setmana que ingerien haixix per via oral per recuperar-lo ja dins del centre després de fer les seves necessitats fisiològiques.

En el decurs de la investigació els funcionaris de la presó van detectar la noia arrestada posteriorment quan intentava introduir heroína, ja que tenia programat  un vis a vis. També van detectar dos reclusos que volien introduir haixix aprofitant que havien gaudit d’un permís de cap de setmana.

El dia 4 d’octubre es fa fer un dispositiu policial amb dues entrades i escorcolls a l’Hospitalet de Llobregat i Sant Sadurní d’Anoia i a cinc cel·les del centre penitenciari. Als escorcolls els agents hi van trobar ordinadors, telèfons mòbils, més de dos quilos i mig d’haixix, diversos blocs de notes amb anotacions i llistats de comandes i 5.000 euros en efectiu.

Els detinguts van passar a disposició el dia 6 d’octubre  i el jutge va decretar presó per a dos dels arrestats i llibertat amb càrrecs per als altres sis. Hores d’ara queden pendents per detenir dos membres del grup. Deu dels interns estan investigats per aquesta operación.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix