Els Mossos d'Esquadra recuperen material tèxtil sostret a Sant Boi

Imprimeix

La policia catalana deté dos homes i investiga un tercer home, un dels quals era un treballador de l’empresa on s’emmagatzemava la càrrega, per sostreure unes 500 capses plenes de roba destinada a la venda en botigues

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Policia Administrativa de la Regió Policial Metropolitana Sud amb la col·laboració de la Unitat d’Investigació de Sant Boi de Llobregat van detenir dos homes de nacionalitat espanyola, de 29 i 44 anys i veïns de Sant Boi de Llobregat i La Palma de Cervelló, com a presumptes autors del furt d’unes 500 caixes de roba d’una coneguda marca tèxtil catalana d’un valor aproximat de 60.000 euros. També van investigar un tercer home espanyol, de 44 anys i veí de Sant Vicenç dels Horts per la seva presumpta participació en els fets.

Denúncia del gerent

La investigació va començar arran de la denúncia del gerent d’una empresa logística de Sant Boi de Llobregat,  el qual informava que hauria detectat que en els seus magatzems mancaven 29 palets, carregats amb unes 500 caixes de roba d’una coneguda marca del sector tèxtil.

Els agents van visionar les imatges de les càmeres de seguretat de l’empresa i van corroborar que un dels treballadors del moll de càrrega i descàrrega hauria carregat, en un camió, els palets amb el material tèxtil, sense permís i uns dies abans.

En les imatges, els investigadors van observar que el camió hauria entrat a les 17:29 hores per carregar i vint minuts després, a les 17:49 hores, ja estava carregat i marxava per la porta de les instal·lacions amb rapidesa per evitar els controls de seguretat. D’aquesta manera, el conductor del camió sortia de les instal·lacions sense lliurar cap justificant de sortida.

Els investigadors van detenir al treballador de l’empresa el divendres 14 d’octubre, a les dependències de les mateixes instal·lacions, aprofitant que estava citat per a signar l’acomiadament, que ell mateix hauria demanat. Un cop detingut va ser traslladat a la comissaria.

Nau a Molins de Rei

Els agents també van localitzar el conductor del camió que en tot moment va col·laborar amb la policia. L’home desconeixia que la càrrega que transportava acabava de ser sostreta i, seguint instruccions dels ara detinguts, la va transportar fins a una nau industrial de Molins de Rei.

El conductor va accedir a acompanyar als investigadors fins a aquesta nau industrial, on van contactar amb el seu propietari, qui va quedar investigat per la seva presumpta participació en els fets. La mercaderia estava amagada en un segon magatzem industrial, del mateix municipi, a l’espera de la seva posterior revenda.

Finalment i gràcies a les gestions fetes pels agents, van aconseguir recuperar la mercaderia. Els investigadors van detenir, el mateix divendres 14 d’octubre, el responsable de la segona nau per un delicte de furt. Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs a l’espera de celebració de judici. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Foto: Arxiu