Detenen un funcionari de presons per passar droga a interns de Brians 2

Imprimeix

Els Mossos i els serveis penitenciaris han desarticulat el grup, han fet dues detencions més i han escorcollat dos domicilis

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts a primera hora del matí un funcionari de la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, per presumptament passar drogues a interns del centre que després la revenien a altres presos, segons informa l’ACN. A més, també s’han fet dues detencions més, dos escorcolls domiciliaris a L’Hospitalet de Llobregat i Sant Sadurní d’Anoia i diversos registres en cel·les.

Segons han explicat fonts penitenciàries properes al cas, la investigació conjunta entre Mossos i Serveis Penitenciaris va començar fa un any gràcies als mecanismes de control intern del centre. Al febrer es va detenir per tràfic de drogues un operari extern que feia tasques de manteniment a la cuina per suposadament també introduir droga a la presó, i que podria estar vinculat al grup desarticulat aquest dimarts.

Abans que entrés a treballar aquest dimarts, els Mossos han arrestat un treballador de règim intern, dels que vigilen els presos i s’encarreguen de la seguretat interior del recinte, que presumptament introduïa droga, sobretot haixix, de l’exterior a l’interior i la passava a cinc interns suposadament implicats que la distribuïen entre la resta de presos. Aquest mateix dimarts també s’han escorcollat diverses cel·les per buscar proves documentals, així com dos registres domiciliaris a L’Hospitalet i Sant Sadurní. També s’han arrestat dues persones. El funcionari ha quedat detingut per tràfic de drogues i col·laboració amb banda criminal. El cas està sota secret de sumari.

Redacció / Foto: Arxiu