Detenen set homes quan es disposaven a robar en pisos de Molins de Rei

Imprimeix

La col·laboració entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana del municipi va ser clau per a la detenció dels set lladres i recuperar el material emprat en els robatoris amb força.

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Sant Feliu de Llobregat i agents de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei van detenir in fraganti set homes de nacionalitat espanyola, dominicana i cubana, entre 18 i 40 anys, veïns de l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona i Lloret de Mar, com a presumptes autors d'un robatori amb força a interior de domicili.

Els fets van ocórrer cap a les 14.30 hores quan un agent de la Policia Local de Corbera i un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, tots dos fora de servei, van alertar de la presència de set joves que anaven vigilant les finestres dels domicilis a mesura que anaven caminant pels carrers de Molins de Rei. A més, picaven a diversos timbres i accedien als portals. Immediatament, patrulles de Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de la població es van adreçar al lloc per fer recerca d'aquests joves. Una de les patrulles va localitzar dos joves que coincidien amb la descripció facilitada pels testimonis. Els joves en adonar-se de la presència policial, van canviar de direcció i van accelerar el pas.

Els agents van identificar-los i van comprovar que tenien antecedents contra el patrimoni i que portaven uns papers tallats que s'utilitzen com a marcadors, els quals són utilitzats per tal de comprovar si els habitatges estan ocupats o buits. Aquests es col·loquen en el marc de les portes dels domicilis i hores després es comprova si encara hi són o han caigut a terra.

Minuts després, una altra de les dotacions va veure a tres joves més, que coincidien amb la descripció, a prop de l'estació i que en veure els agents van accedir precipitadament en una ferreteria. Els agents també els van identificar i els van escorcollar. Aquests joves també duien diversos marcadors amagats.

Finalment, una altra dotació que feia recerca per la zona va escoltar sorolls a l'interior d'un bloc de pisos deshabitat i va veure el vidre de la porta d'accés trencat. Els agents van entrar a l'interior de la finca i van comprovar que totes les portes dels pisos presentaven senyals de forçament. Els autors dels fets haurien preparat les plaques solars i el coure per endur-se'ls. Tot seguit, van localitzar dos homes amagats a l'edifici. Un d'ells amb una motxilla plena d'eines, roba per a poder canviar-se en cas de ser vistos i els mateixos marcadors que els altres joves.

Davant de tots aquests indicis, els set homes van ser detinguts com a presumptes autors d'un robatori amb força a interior de domicili. Els detinguts, amb 18 detencions anteriors, van passar a disposició judicial i el jutge d'instrucció va decretar la llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra