Denunciat penalment un home per caçar de manera il·legal

Imprimeix

Els agents van comissar a aquest veí d’Esplugues un total de 64 exemplars d'aus en condicions deficients i també gàbies trampes i xarxes japoneses que estan prohibides.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar penalment un home espanyol, de 63 anys i veí d'Esplugues de Llobregat per la tinença d'espècies protegides i la utilització d'arts de caça no selectius i massius. Durant l'actuació es van recuperar 64 exemplars de diferents espècies d'ocells, dintre dels quals hi havia quatre mallerengues i una calàndria, les quals consten al catàleg d'espècies protegides.

Inspecció i solar

Els fets van tenir lloc el mateix dia quan agents de la URMA estaven fent una inspecció en un solar utilitzat com a hort urbà i ubicat al municipi d'Esplugues de Llobregat, en el qual es tenia coneixement que es practicava la captura de diferents espècies d'ocells.

Cap a les 9.00 hores els agents van observar com un home sortia del solar amb sis gàbies i tancava el cadenat que impedeix l'accés. Immediatament, els mossos es van apropar a l'home, el van identificar i van comprovar que portava deu ocells: nou eren espècies autòctones que tenen la captura prohibida i un era una espècie exòtica la tinença i comerç de la qual també està prohibida. A més a més, l'home portava al maleter del seu vehicle, estacionat al costat del solar, dues xarxes japoneses, un mitjà de captura il·legal utilitzat per a la captura no selectiva d'ocells.

Finalment, els agents van entrar a l'interior del solar i van comprovar que hi havia gàbies-trampa desplegades per diferents punts del solar i xarxes japoneses, una d'elles desplegada i preparada per a la captura massiva d'ocells.

També hi havia múltiples ocells en males condicions higienicosanitàries. En total es van decomissar: vuit pinsans, una calàndria, una merla, quatre mallerengues, dues tórtores turques, 35 cotorres de pit gris, 13 cotorres de kramer, 24 gàbies trampes i quatre xarxes japoneses.

Cal remarcar que l'home ha estat denunciat penalment per la tinença de les espècies protegides i per la utilització d'arts prohibides de caça i administrativament pel que fa a la resta d'espècies, ja que en relació amb la Llei de protecció d'animals, la possessió d'aquests exemplars i la seva venda és il·legal.

Tots els exemplars d'ocells van ser lliurats a un centre de recuperació del Departament de Medi Ambient.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra