Denunciat penalment un home per caçar de manera il·legal

Els agents van comissar a aquest veí d’Esplugues un total de 64 exemplars d'aus en condicions deficients i també gàbies trampes i xarxes japoneses que estan prohibides.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar penalment un home espanyol, de 63 anys i veí d'Esplugues de Llobregat per la tinença d'espècies protegides i la utilització d'arts de caça no selectius i massius. Durant l'actuació es van recuperar 64 exemplars de diferents espècies d'ocells, dintre dels quals hi havia quatre mallerengues i una calàndria, les quals consten al catàleg d'espècies protegides.

Inspecció i solar

Els fets van tenir lloc el mateix dia quan agents de la URMA estaven fent una inspecció en un solar utilitzat com a hort urbà i ubicat al municipi d'Esplugues de Llobregat, en el qual es tenia coneixement que es practicava la captura de diferents espècies d'ocells.

Cap a les 9.00 hores els agents van observar com un home sortia del solar amb sis gàbies i tancava el cadenat que impedeix l'accés. Immediatament, els mossos es van apropar a l'home, el van identificar i van comprovar que portava deu ocells: nou eren espècies autòctones que tenen la captura prohibida i un era una espècie exòtica la tinença i comerç de la qual també està prohibida. A més a més, l'home portava al maleter del seu vehicle, estacionat al costat del solar, dues xarxes japoneses, un mitjà de captura il·legal utilitzat per a la captura no selectiva d'ocells.

Finalment, els agents van entrar a l'interior del solar i van comprovar que hi havia gàbies-trampa desplegades per diferents punts del solar i xarxes japoneses, una d'elles desplegada i preparada per a la captura massiva d'ocells.

També hi havia múltiples ocells en males condicions higienicosanitàries. En total es van decomissar: vuit pinsans, una calàndria, una merla, quatre mallerengues, dues tórtores turques, 35 cotorres de pit gris, 13 cotorres de kramer, 24 gàbies trampes i quatre xarxes japoneses.

Cal remarcar que l'home ha estat denunciat penalment per la tinença de les espècies protegides i per la utilització d'arts prohibides de caça i administrativament pel que fa a la resta d'espècies, ja que en relació amb la Llei de protecció d'animals, la possessió d'aquests exemplars i la seva venda és il·legal.

Tots els exemplars d'ocells van ser lliurats a un centre de recuperació del Departament de Medi Ambient.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
147

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix