Desmantellat un grup criminal que robava la càrrega dels camions

Imprimeix

Es van detenir 12 homes per sostreure i revendre mercaderies per un valor superior als 760.000 euros

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir entre el maig i el juny del 2016, 12 homes, de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 27 i els 59 anys com a presumptes autors de cinc delictes de furt d’ús de vehicle a motor, robatori amb força, receptació i pertinença a grup criminal.

Esparreguera, inici de la investigació

La investigació es va iniciar el 3 de maig de 2016 amb la localització, en una empresa de compravenda de palets d’Esparreguera, de 214 caixes de canvis de marxes d’automoció, noves i precintades, valorades en 300.000 euros, procedents d’un enviament per carretera, amb destinació a una important marca del sector del automòbil de la zona.

La investigació oberta al voltant de les peces de motor trobades va permetre determinar que havien estat sostretes el 12 de març d’aquest any a Palau- Solità i Plegamans. El remolc buit va ser recuperat el 30 de març a la mateixa població d’Esparreguera. Arran de la investigació d’aquest fet es va detenir tres persones i es va poder establir la seva relació amb d’altres fets delictius ocorreguts al llarg del territori català.

En el decurs de la investigació es va poder comprovar com els detinguts o bé robaven els remolcs o els camions sencers directament a les naus on eren estacionats,  o bé sostreien els remolcs estacionats a la via pública, amb l’objectiu de sostreure la mercaderia que contenien.

El coneixement tècnic necessari per a perpetrar aquest tipus de robatori de remolcs demostrava l’alt grau d’especialització i perfeccionament que havia assolit el grup criminal. Els lladres sostreien tot tipus de mercaderia, des de peces d’automoció a motxilles, càpsules de cafè, paper higiènic, ... però sempre en grans quantitats motiu pel qual, en el seu conjunt el valor de la càrrega era força rellevant. Els camions o remolcs sostrets han estat recuperats per diferents cossos policials en punts de tot el territori nacional i estatal, com ara Sant Andreu de la Barca, Cassà de la Selva, Sant Adrià del Besòs i Saragossa.    

Escorcolls en tres localitats baixllobregatines

Finalment, els investigadors van fer escorcolls a locals ubicats a Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Abrera i Sant Adrià de Besòs i com a resultat de les entrades, es va recuperar mercaderia valorada en 760.000 euros, distribuïda en diferents ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona i d’Andalusia, concretament a Granada.

En el transcurs de la investigació s’han detingut 12 homes i un més ha quedat investigat. La xarxa de receptadors utilitzava una empresa legalment constituïda per revendre la mercaderia sostreta, ubicada a Esplugues de Llobregat, dedicada a la compra de passiu d’empreses en concursos de creditors, fet que facilitava la quantitat de mercaderia nova i precintada que emmagatzemaven.    

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra