Detingut un home per extorquir amb amenaces de mort els seus veïns

El presumpte autor dels fets, veí de Pallejà, els amenaçava de fer mal als seus familiars si no pagaven les quantitats en metàl·lic exigides.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van detenir un home de 44 anys, nacionalitat espanyola i veí de Pallejà com a presumpte autor d’un delicte continuat d’amenaces i extorsió.

Els fets es remunten a l’octubre de 2015 quan un veí de Pallejà va denunciar que li havien amenaçat mitjançat unes notes intimidatòries deixades a la bústia de correu del seu immoble, on l’exigien un pagament en metàl·lic sota amenaça de fer mal a alguns dels seus familiars més directes. Posteriorment, la víctima va rebre una tercera nota intimidatòria on amenaçava de forma directa i contundent un membre de la seva família. L’home va acabar pagant la quantitat de diners exigida a la tercera nota intimidatòria, davant la por exercida per l’autor de les notes on detallava moviments i horaris de la família de la víctima.

L’autor de l’extorsió va romandre inactiu un període relatiu de temps fins que a finals del mes de juny de 2016 un altre veí del mateix barri de Pallejà també va denunciar les amenaces rebudes amb el mateix modus operandi, on també s’exigia una quantitat de diners en metàl·lic o, en cas contrari, algun membre de la família de la víctima patiria les conseqüències.

Quarta víctima

Dues setmanes més tard, una dona del mateix barri va rebre a la seva bústia de correu noves notes intimidatòries. El 2 de juliol, un veí de la mateixa zona de Pallejà, una quarta víctima, va rebre també notes amenaçadores. Aquestes tres darreres víctimes també van denunciar els fets als Mossos d’Esquadra, i no van fer efectius els pagaments exigits a les notes. 

Els investigadors van tancar progressivament el cercle sobre el presumpte autor de les temptatives d’extorsió fins que, finalment, el dimarts 5 de juliol van detenir a Pallejà el presumpte autor de les amenaces, tot just quan creia recollir un dels pagaments exigits a una de les víctimes. El detingut, sense antecedents previs, va passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix