Un incendi crema la seu de l’esplai Pa amb Tomaquet del Papiol

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra, encarregats de la investigació, pensen que podia haver estat intencionat.

La seu de l’esplai Pa Amb Tomàquet del Papiol quedarà inservible durant un temps com a conseqüència de l’incendi que hi va tenir lloc ahir diumenge a l’hora de dinar, entre les dues i dos quarts de tres. Els bombers descarten que el foc hagi estat culpa d'un curtcircuit elèctric i juntament amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra investiguen quina pot haver estat la causa. Pel que sembla, es podria tractar d’un incendi intencionat, provocat en un acte de vandalisme.


Fonts de la Policia Local del Papiol expliquen que cap a un quart de tres van ser els veïns de la zona els qui, alertats pel fum, van avisar a la Guàrdia Urbana que el local de l’esplai s’estava cremant. En un primer moment, van ser els veïns i la policia qui va començar a apaivagar les flames, amb aigua i extintors, fins que van arribar-hi tres dotacions dels bombers de Sant Feliu de Llobregat. A les tres de la tarda l’incendi ja s’havia apagat.

Acte vandàlic

Quan la gent va començar a arribar als antics col·legis per intentar sufocar les flames, una de les papereres del pati també cremava, i hi havia vidres de les finestres del local trencats. Tot i que encara no s’ha confirmat oficialment l’origen de l’incendi, alguns dels indicis fan pensar que podria haver estat provocat intencionadament i també que es tracta d’un acte vandàlic.

Sense danys personals

L’incendi no va causar danys personals, ja que en el moment d’encendre’s no hi havia ningú a l’interior de l’edifici. S’està comprovant que les instal·lacions no hagin patit danys estructurals, tot i que d’entrada sembla que no. Amb tot, farà falta feina per poder condicionar de nou l’espai, ja que s’han cremat mobles, finestres, parets, sostre, cablejat i fluorescents.


Per sort, segons expliquen els monitors de l’esplai, s’ha salvat la majoria del material que hi tenien per a les activitats infantils i juvenils que fan, ja que estava guardat en les altres dues sales contigües a la sala on va començar el foc i que també són part del local de l’entitat. A aquestes altres dues sales no hi van arribar les flames, tot i així han quedat, com tot l’edifici, brutes, fumades i plenes d’aigua. Als altres locals de l’edifici, també contigus al de l’esplai —on funcionava la ràdio i on hi ha un rocòdrom—, tampoc no va arribar l’incendi.


Redacció / Foto: Aj. El Papiol

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
177

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix