Desmantellats dos grups criminals que forçaven panys de pisos

Imprimeix

Van cometre catorze robatoris en diferents localitats entre les quals hi ha Esplugues i Cornellà de Llobregat.

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona  van detenir nou homes integrants de dos grups criminals com a presumptes autors de catorze robatoris amb força a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els investigadors van saber que dos grups criminals especialitzats a forçar pisos mitjançant el mètode del Bumping, s’havien assentat a l’àrea metropolitana i havien comès catorze robatoris amb força, vuit en el cas d’un dels grups i, sis, l’altre.

Els lladres s’asseguraven sempre que no hi havia ningú dins la casa i, un cop dins, sostreien els diners, joies o d’altres objectes de valor. En total els policies han acreditat la participació dels dos grups de lladres en fins a catorze robatoris comesos en les localitats de Terrassa, Barcelona, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Adrià del Besòs, Ripollet, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.

Els Jutjats d’Instrucció 4 de Barcelona i 1 de Terrassa van tutelar les investigacions dutes a terme per part dels agents de l’AIC que van culminar el 10 de maig amb la detenció de vuit persones de nacionalitat georgiana i una de nacionalitat armènia, i l’escorcoll de set pisos a les localitats de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.

En els escorcolls els agents van localitzar aparells d’electrònica, joies, diners, panys i estris per forçar-los. Després de declarar en seu judicial els jutges van decretar l’ingrés a presó per a cinc dels detinguts. Tot i que es donen els dos grups per desmantellats, els investigadors no descarten noves detencions en els propers dies.

Què és el Bumping?

El Bumping consisteix a col·locar una clau estàndard a l’interior del pany com més al fons millor per, a continuació, colpejar-la amb un martell o algun altre objecte contundent per aconseguir que els pistons s’alliberin i es pugui obrir la porta. Amb aquest mètode, els delinqüents aconsegueixen realitzar l’obertura sense deixar cap rastre al pany.

Redacció / Foto: Arxiu