Desmantellats dos grups criminals que forçaven panys de pisos

Van cometre catorze robatoris en diferents localitats entre les quals hi ha Esplugues i Cornellà de Llobregat.

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona  van detenir nou homes integrants de dos grups criminals com a presumptes autors de catorze robatoris amb força a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els investigadors van saber que dos grups criminals especialitzats a forçar pisos mitjançant el mètode del Bumping, s’havien assentat a l’àrea metropolitana i havien comès catorze robatoris amb força, vuit en el cas d’un dels grups i, sis, l’altre.

Els lladres s’asseguraven sempre que no hi havia ningú dins la casa i, un cop dins, sostreien els diners, joies o d’altres objectes de valor. En total els policies han acreditat la participació dels dos grups de lladres en fins a catorze robatoris comesos en les localitats de Terrassa, Barcelona, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Adrià del Besòs, Ripollet, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.

Els Jutjats d’Instrucció 4 de Barcelona i 1 de Terrassa van tutelar les investigacions dutes a terme per part dels agents de l’AIC que van culminar el 10 de maig amb la detenció de vuit persones de nacionalitat georgiana i una de nacionalitat armènia, i l’escorcoll de set pisos a les localitats de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.

En els escorcolls els agents van localitzar aparells d’electrònica, joies, diners, panys i estris per forçar-los. Després de declarar en seu judicial els jutges van decretar l’ingrés a presó per a cinc dels detinguts. Tot i que es donen els dos grups per desmantellats, els investigadors no descarten noves detencions en els propers dies.

Què és el Bumping?

El Bumping consisteix a col·locar una clau estàndard a l’interior del pany com més al fons millor per, a continuació, colpejar-la amb un martell o algun altre objecte contundent per aconseguir que els pistons s’alliberin i es pugui obrir la porta. Amb aquest mètode, els delinqüents aconsegueixen realitzar l’obertura sense deixar cap rastre al pany.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix