Presó per a dos lladres que robaven en domicilis de comerciants

Actuaven al Baix Llobregat i al Vallès Occidental i Oriental i sostreien diners en metàl·lic, joies, complements de luxe i rellotges de gamma alta.

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cornellà de Llobregat van dos homes entre 32 i 45 anys, de nacionalitat marroquina i algeriana i veïns de Mataró, com a presumptes autors d'11 delictes de robatori amb força en domicilis de Cornellà de Llobregat, Martorell, Granollers, la Llagosta i Terrassa.

El primer fet que va motivar l'inici de la investigació va succeir el 2 de febrer quan es va cometre un robatori amb força a l'interior del domicili d'una dona a Cornellà de Llobregat. A partir d'aquest robatori els investigadors van centrar les seves indagacions en els grups especialitzats en aquest tipus de delicte fins que van identificar dos membres d'un grup criminal molt actiu en robatoris amb força a domicilis.

Aquest grup es dedicava principalment a assaltar domicilis de persones que regenten comerços i que en la majoria dels casos eren de nacionalitat xinesa i pakistanesa.

Els investigats es traslladaven a les diferents ciutats de Catalunya i quan localitzaven la possible víctima iniciaven vigilàncies i seguiments destinats a obtenir la informació necessària sobre els seus horaris i rutines personals. Un cop disposaven d'aquesta informació, executaven el robatori amb força a interior de domicili quan no hi havia ningú en el seu interior.

Dijous, 21 d'abril, es van fer dues entrades simultànies als pisos de Mataró on residien els dos homes investigats. Allà se'ls va detenir i es van comissar quasi 35.000 euros en metàl·lic, joies, rellotges de gamma alta, bosses de mà de luxe, aparells tecnològics i jocs de claus emprats per a forçar els panys dels domicilis afectats.  

Onze robatoris

Se'ls imputen, fins al moment, 11 robatoris a interior de domicili a les ciutats de Cornellà de Llobregat, Martorell, Granollers, la Llagosta i Terrassa d'on van obtenir un botí aproximat de 50.000 euros en metàl·lic, joies, aparells electrònics i articles de luxe.

0531adee 5bb9 4475 a877 85572111939f

L'anàlisi detallat dels objectes recuperats ha permès constatar com aquest grup criminal feia temps que actuava a tot Catalunya, atès que s'han trobat objectes sostrets l'any 2014 de domicilis tan allunyats com Tarragona i Lloret de Mar. Es dóna la circumstància que un dels detinguts enviava els diners robats al seu país d'origen, Algèria, i els invertia en la reforma d'una casa.

Els dos detinguts, amb quatre antecedents policials, van passar a disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Cornellà de Llobregat, que és qui ha tutelat la investigació i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. La dona d'un dels arrestats ha estat denunciada pels mateixos fets.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix