Dos detinguts a Sant Joan Despí a l’operació “Tahures”

La Guàrdia Civil desarticula una xarxa internacional, formada per nou integrants, dedicada al tràfic de cocaïna.

La Guàrdia Civil, en la denominada operació “Tahures”, ha desarticulat les últimes setmanes a Barcelona, Girona i Madrid una organització internacional dedicada al tràfic de drogues i ha esclarit un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació laboral. L'operació desenvolupada per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona ha propiciat la detenció de nou persones (dues dones espanyoles, un nigerià, cinc colombians i un serbi) i la intervenció de 5.209 grams de cocaïna, petites quantitats d'haixix, marihuana, productes anabolitzants, 3.670 euros en metàl·lic, tres vehicles, bàscules electròniques, una premsa casolana i productes per a l'adulteració de drogues.

Les recerques es van iniciar l'any 2015, conjuntament amb les autoritats Suïsses, en conèixer-se que unes persones de nacionalitat espanyola i nigeriana es dedicaven al tràfic de drogues des de la localitat de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Aquest grup hauria organitzat un enviament de cocaïna mitjançant una mula que va ser detinguda a Suïssa amb 500 grams de cocaïna ocults a l'interior del seu organisme. Continuant amb les indagacions, a principis d'aquest any els investigadors van determinar que l'organització criminal pretenia realitzar un transport de cocaïna des de Madrid a Barcelona usant un vehicle amb doble fons per ocultar la droga. La Guàrdia Civil va establir un dispositiu policial que va culminar amb la intercepció a la província de Barcelona de la droga -800 grams de cocaïna- i la detenció de les dues persones encarregades de realitzar el transport.

L'organització criminal, malgrat perdre a uns dels seus principals proveïdors de cocaïna, va seguir proveint-se per altres vies, detectant els investigadors un nou lliurament de cocaïna a Barcelona en la qual participaven els principals sospitosos en l'origen de la recerca –una espanyola i un nigerià-, procedint-se a la seva detenció i també a la del comprador de la substància, un home de nacionalitat sèrbia. En el registre del domicili del ciutadà nigerià, situat a l'Hospitalet de Llobregat, es van confiscar 300 grams de cocaïna, quedant així desmantellat el que els investigadors consideren el punt d'origen de la sortida de la mula detinguda a Suïssa.

Droga i arrests

Amb la intel·ligència acumulada es va procedir a la detenció de la resta d'integrants de l'organització criminal, materialitzant-se l'arrest de dues persones en la localitat de Sant Joan Despí (Barcelona) i una altra més a l'Hospitalet de Llobregat, confiscant-se en els respectius registres domiciliaris petites quantitats de cocaïna, marihuana i diners. En el registre de Sant Joan Despí es van trobar 11 grams de cocaïna en diversos embolcalls, 24 grams de substàncies adulterants, 52 grams de marihuana i 400 Euros i en el de l'Hospitalet de Llobregat 760 euros.

Finalment es va procedir a la detenció d'una dona al barri de la Barceloneta, registrant-se el domicili de la mateixa, que era un conegut punt de venda de substàncies estupefaents, sent confiscats 11,5 grams de cocaïna en diversos embolcalls preparats per a la seva venda, 37 grams haixix, marihuana i 570 euros.

Tràfic d'éssers humans

Una de les detingudes, propietària d'un establiment hoteler en la Localitat de Toses (Girona), va introduir en territori nacional a una immigrant freturosa de permís de residència facilitant-li documentació d'una tercera persona perquè aconseguís passar els controls fronterers, després de la qual cosa la va incorporar a la plantilla del restaurant sense realitzar els tràmits administratius oportuns.

A aquesta persona, detinguda pel delicte de tràfic de drogues i a la qual els investigadors consideren que estava darrere de l'organització desmantellada que s'encarregava tant de distribuir cocaïna a Espanya com d'enviar remeses a altres punts d'Europa, se li ha imputat a més un delicte de tràfic d'éssers humans amb motius laborals.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
138

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix