Presó per tràfic de drogues el propietari d'un bar de Castelldefels

Imprimeix

Al detingut li van comissar 105 grams de cocaïna, una balança de precisió, útils i eines per la manipulació i dosificació de la droga, així com substància de tall i 435 euros en moneda fraccionada.

 

Els Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Castelldefels van detenir un home i una dona, de 62 i 32 anys, nacionalitat espanyola ell i peruana ella i veïns de Castelldefels, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, concretament per tràfic de drogues.

Els fets van tenir lloc el passat diumenge 13 de març poc després de les 4 de la matinada quan, en el marc d'un dispositiu conjunt preventiu de control de consum i venda de substàncies estupefaents a la zona d'oci nocturn de Castelldefels, concretament a l'Avinguda dels Banys, els agents van observar com el propietari d'un dels locals estava al carrer amb un pot blanc a la mà.

Quan l'home va advertir la presència policial, va entrar ràpidament a l'interior del  seu local, el  qual es trobava obert al públic, amb la intenció d'evitar l'actuació dels agents i es va intentar desfer del pot que portava a les mans llençant-lo a terra.Tot i la seva acció evasiva, els agents van interceptar l'home i van recuperar el pot blanc, a l'interior del qual van trobar tres embolcalls, amb un pes d'un gram cadascú d'ells, d'una substància en pols blanca, cocaïna.Davant d'aquest fets els agents van escorcollar el local i van trobar una caixa on hi havia un gran número d'embolcalls de plàstic que contenien també cocaïna, ja preparats per a la seva venda.

En total es van intervenir 105 grams de cocaïna, que tindrien un valor de més de 5.000 euros en el mercat il·legal, una balança de precisió, diferents eines i estris per al tall de la substància i un total de 470 euros amb diners fraccionats.

Els agents policials van detenir el propietari del local i a la seva parella sentimental, per un presumpte delicte contra la salut pública. Cal destacar que el detingut té cinc antecedents per salut pública, concretament tràfic de drogues i la seva darrera detenció es va fer l'any 2007 pel mateix motiu i en el mateix local.

Els dos detinguts van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Gavà, el qual va decretar presó provisional pel propietari del local i llibertat amb càrrecs per la seva parella sentimental.

Es dóna la circumstància que, en la darrera reunió informativa que es va celebrar entre els responsables policials de la població de Castelldefels i els comerciants de la seva zona d'oci, el detingut es va queixar públicament i de manera reiterada pel consum i tràfic de substàncies estupefaents a les rodalies del seu local, la qual cosa argumentava que li provocava un perjudici econòmic molt important.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Castelldefels ha iniciat un expedient administratiu sancionador pel tancament del local i precinte de l'activitat comercial, tot detallant que dels 26 clients que hi havia al local en el moment de l'actuació policial, 8 eren menors d'edat.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra