Atacaven comerços al Baix Llobregat amb insults xenòfobs

Els sis joves detinguts aprofitaven que actuaven en grup per assaltar establiments comercials i amenaçar i insultar els treballadors d’origen pakistanès o xinès.

Els Mossos d’Esquadra de Martorell, amb la col·laboració de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca, van detenir sis menors d’edat per delictes contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, robatori amb violència i/o intimidació, amenaces i lesions. Cinc dels detinguts són de nacionalitat espanyola i l’altre és de Mali i tenen domicili a Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes.

Entre finals de l’any passat i principis de febrer els Mossos d’Esquadra van rebre quatre denúncies de treballadors d’establiments comercials de Sant Andreu de la Barca que havien patit insults, amenaces, lesions i robatoris per part d’un grup de joves.

Els investigadors van determinar que els autors dels fets formaven part d’un grup de menors d’edat residents a Sant Andreu de la Barca o poblacions veïnes. En la majoria de casos aprofitaven la superioritat numèrica per assaltar els comerços i amenaçar i insultar els treballadors, els quals se sentien intimidats i atemorits de manera que no s’hi enfrontaven. Els assaltants sostreien productes de les botigues i no dubtaven a utilitzar la violència física contra els treballadors: van donar-los cops de puny i van llançar-los productes i, fins i tot, una pedra. Totes les víctimes eren d’origen estranger, Pakistan i Xina, i el grup d’assaltants les insultaven amb mots racistes i xenòfobs en què feien referència a la seva procedència, ètnia o religió.

Gràcies al testimoni de les víctimes els Mossos d’Esquadra van identificar el grup d’assaltants i van detenir-los el 4 de març. La Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell va comunicar els fets a la Fiscalia Especial de delictes d’odi i discriminació, de la Fiscalia Provincial de Barcelona, en ser competent per conèixer els delictes contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

Els autors dels fets, sense antecedents policials, van passar a disposició de la Fiscalia de Menors, la qual va ordenar entregar-los als tutors legals.

Redacció / Foto: BTV

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix