Detenen un home que assaltava dones quan accedien al portal de casa seva

Imprimeix

Fins al moment l’arrestat, veí de Molins de Rei, està investigat per set agressions sexuals, sempre a noies joves en la franja horària de matinada. 

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir, conjuntament amb agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’Eixample i del Grup Regional de Motos de Barcelona, un home de 38 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Molins de Rei, com a presumpte autor de set agressions sexuals comeses a Barcelona entre els mesos de setembre i març d’enguany. 

El modus operandi de l’autor era sempre el mateix: abordava les víctimes de matinada quan entraven al portal de casa seva, sempre al districte de l’Eixample de Barcelona. Un cop a dins les amenaçava amb una arma blanca i consumava l’agressió sexual. En tres dels casos els assalts es van quedar en temptatives, ja que les víctimes van aconseguir fugir, però en els quatre restants l’agressió es va arribar a consumar. 

L’Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona es va fer càrrec de la investigació i les indagacions van conduir els agents a treballar amb la hipòtesi que es tractava del mateix autor en tots els casos. Hores d’ara, les indagacions policials relacionen l’arrestat amb les set agressions tot i que, en algun cas,  encara hi ha gestions d’investigació pendents del resultat. 

Un dispositiu dut a terme per part de l’Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona amb la col·laboració de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’Eixample i el Grup Regional de Motos de Barcelona va comportar la detenció el dia 6 de març del presumpte autor dels fets quan intentava la setena agressió. Els mossos estaven seguint l’investigat quan va entrar en una porteria just després que ho fes una noia. En adonar-se de l’actitud i les intencions de l’agressor la noia va fugir ràpidament per les escales fins al seu domicili i va aconseguir frustrar l’atac. Quan va sortir de la porteria els mossos el van interceptar i el van arrestar. 

Antecedents

Durant les gestions d’investigació els policies han constatat que el detingut té un antecedent policial per agressió sexual del Cuerpo Nacional de Policía del 2004. Els agents no descarten que se’l pugui relacionar amb més fets de les mateixes característiques. Està previst que el detingut passi a disposició judicial en les properes hores al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia. 

Redacció / Foto: Mossos d'Esquadra