Es feien passar per policies a fi de robar mòbils a menors

Imprimeix

Un home i la dona, veïns de Collbató, van cometre els furts a Pallejà i Sant Vicenç dels Horts.

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van detenir una parella per tres delictes d’usurpació de funcions públiques i tres furts, un d’ells en grau de temptativa, a les poblacions de Pallejà i de Sant Vicenç dels Horts. Ambdós són de nacionalitat espanyola i veïns de Collbató. L’home té 29 anys i la dona en té 31.

Els agents de la Unitat d’investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van tenir coneixement que el dijous 11 de febrer, cap a les 20.30 hores, a la localitat de Pallejà, un home i una dona que es feien passar per policies van intentar sostreure el mòbil a un menor d’edat. Dies després, el diumenge 14 de febrer, la mateixa parella va tornar a fer-se  passar per policies i van robar els mòbils a dos menors d’edat: un a Pallejà i l’altre a Sant Vicenç dels Horts.

Modus operandi

La parella sempre actuava amb el mateix modus operandi: abordaven la víctima, menor d’edat, i li deien que eren policies de paisà. Per demostrar-ho ensenyaven unes manilles i feien veure que parlaven per un intercomunicador. Llavors, amb qualsevol excusa, li demanaven el mòbil. La víctima, que se sentia intimidada, els l’entregava i la parella fugia ràpidament del lloc amb el terminal.

Els agents van començar una investigació, i gràcies a les dades aportades per les víctimes i els testimonis, van identificar els autors dels fets. La parella va ser citada a declarar dijous, 25 de febrer, a la comissaria de Sant Feliu de Llobregat, on finalment se’ls va detenir com a presumptes autors de tres delictes d’usurpació de funcions públiques i tres furts, un d’ells en grau de temptativa.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia divendres, 26 de febrer, i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Mossos d'Esquadra