Detinguts set membres d'una banda llatina per agredir un menor d'edat

Imprimeix

El grup tenia seu a Cornellà de Llobregat i els fets van tenir lloc a Barcelona en el marc d’una celebració.

Set persones amb edats compreses entre els 16 i els 20 anys, de nacionalitat marroquina, espanyola, colombiana i bengalí, van ser detingut pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autores dels delictes de lesions i pertinença a grup criminal.

El fet que va motivar les detencions es remunta al 23 de desembre. Un menor estava en una celebració amb amics seus i gent desconeguda a Barcelona. De la gent que no coneixia un grup d’una quinzena de joves membres d’una banda llatina s’hi van dirigir i el van obligar a que es burlés d’una altra banda. Tot i que va accedir a fer-ho, el van colpejar i li van donar puntades de peu, mentre dos menors li feien talls al braç. Com a conseqüència d’aquestes ferides el van haver d’intervenir quirúrgicament a l’hospital on va estar ingressat dos dies.

Aquest tipus d’agressions, que en l’argot propi de les bandes s’anomenen “caigudes”, es donen sobretot entre joves de bandes rivals: un grup nombrós de persones que pertanyen a una banda agredeix un membre d’un grup rival amb la finalitat de mostrar-los la seva superioritat. A vegades aquestes agressions es donen entre integrants de la mateixa banda que la pretenen abandonar. En aquest cas el grup de joves pertanyia a una escissió d’una coneguda banda llatina, amb seu a Cornellà de Llobregat.

La investigació duta a terme per part de la Unitat Central de Grups Juvenils Organitzats va permetre identificar vuit dels agressors, quatre majors d’edat i quatre menors, dos dels quals eren els autors materials de les ferides d’arma blanca. A partir de la informació disponible per part dels investigadors es va dur a terme un operatiu policial a les localitats de Montcada i Reixac, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona, que va culminar amb la detenció de set dels membres de la banda.

Després de declarar, el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per als majors d’edat i el fiscal la llibertat amb mesures cautelars per als menors.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra