Detinguts set membres d'una banda llatina per agredir un menor d'edat

El grup tenia seu a Cornellà de Llobregat i els fets van tenir lloc a Barcelona en el marc d’una celebració.

Set persones amb edats compreses entre els 16 i els 20 anys, de nacionalitat marroquina, espanyola, colombiana i bengalí, van ser detingut pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autores dels delictes de lesions i pertinença a grup criminal.

El fet que va motivar les detencions es remunta al 23 de desembre. Un menor estava en una celebració amb amics seus i gent desconeguda a Barcelona. De la gent que no coneixia un grup d’una quinzena de joves membres d’una banda llatina s’hi van dirigir i el van obligar a que es burlés d’una altra banda. Tot i que va accedir a fer-ho, el van colpejar i li van donar puntades de peu, mentre dos menors li feien talls al braç. Com a conseqüència d’aquestes ferides el van haver d’intervenir quirúrgicament a l’hospital on va estar ingressat dos dies.

Aquest tipus d’agressions, que en l’argot propi de les bandes s’anomenen “caigudes”, es donen sobretot entre joves de bandes rivals: un grup nombrós de persones que pertanyen a una banda agredeix un membre d’un grup rival amb la finalitat de mostrar-los la seva superioritat. A vegades aquestes agressions es donen entre integrants de la mateixa banda que la pretenen abandonar. En aquest cas el grup de joves pertanyia a una escissió d’una coneguda banda llatina, amb seu a Cornellà de Llobregat.

La investigació duta a terme per part de la Unitat Central de Grups Juvenils Organitzats va permetre identificar vuit dels agressors, quatre majors d’edat i quatre menors, dos dels quals eren els autors materials de les ferides d’arma blanca. A partir de la informació disponible per part dels investigadors es va dur a terme un operatiu policial a les localitats de Montcada i Reixac, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona, que va culminar amb la detenció de set dels membres de la banda.

Després de declarar, el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per als majors d’edat i el fiscal la llibertat amb mesures cautelars per als menors.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix