Detingut un home per estafar dues empreses de Sant Andreu de la Barca

Imprimeix

La denúncia d’un empresari que sospitava que el volien enganyar va permetre localitzar i detenir-lo després de fer-se passar perun operari d’obres.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell van detenir un home que es feia passar per fals operari d’obres per intentar estafar dues empreses de Sant Andreu de la Barca.

Els fets van tenir lloc el matí del dijous 14 de gener quan agents de la comissaria de Martorell van rebre l’avís de la comissió d’una presumpta estafa en una empresa de manteniment industrial de Sant Andreu de la Barca. Els agents es van desplaçar fins a l’empresa i van parlar amb el seu responsable que els va explicar que un jove vestit amb roba d’operari s’havia presentat a l’empresa i els havia explicat que es trobava treballant en una obra molt propera i que tenien un sobrant d’asfalt calent. Aquest jove els havia manifestat que per no haver de llençar l’asfalt sobrant, els oferia la possibilitat d’asfaltar el terra d’un lateral de la nau, uns 100 metres quadrats aproximadament, de forma totalment gratuïta.

Quan el responsable va acceptar l’oferiment, el jove va canviar de versió i llavors els va demanar, pel desplaçament de la maquinària, el pagament de 8 euros per cada metre quadrat asfaltat. En aquell moment el responsable va sospitar de l’enganyifa i va trucar a la policia, mentre el jove operari anava, presumptament, a buscar la maquinària i el material per a realitzar el treball.Ràpidament, els agents de la Unitat d’Investigació de Martorell van establir un dispositiu per la zona per a localitzar-lo i identificar-lo. Gràcies a la descripció facilitada pel responsable de la nau, del jove i la furgoneta en la qual circulava, els agents el van poder localitzar.

Un turista britànic

Quan els agents van aturar el seu vehicle van explicar al jove el motiu pel qual se l’havia aturat. El jove, de 25 anys, es va mostrar poc col·laborador des de l’inici, parlant en anglès i manifestant que no sabia res de castellà. A més, el jove va presentar un passaport britànic i va negar els fets, reiterant als agents que el motiu de la seva estada era per turisme, tot i que anava vestit amb una armilla d’operari i botes de seguretat per a treballar a l’obra.En l’escorcoll del vehicle que conduïa, els agents van trobar roba per a canviar-se, menjar i llibretes d’una altre empresa ubicada a Sant Andreu de la Barca.  Finalment, el jove va accedir a acompanyar-los a dependències policials per tal d’esclarir els fets.

Gràcies a les llibretes trobades durant l’escorcoll, els agents de la Unitat d’Investigació de Martorell van tenir coneixement, que el jove, aquell mateix matí,  ja hauria intentat estafar un altre empresari amb la mateixa modalitat d’estafa.

Finalment, davant de les manifestacions dels dos empresaris i davant les incongruències del jove, els agents de la Unitat d’Investigació el van detenir com a presumpte autor de dues temptatives d’estafa a dues empreses de Sant Andreu de la Barca. Després de la seva declaració a comissaria va quedar en llibertat a l’espera del judici.

Redacció / Foto Crónica Global