Detinguts per estafa els propietaris d'una residència geriàtrica

El departament de Benestar Social de la Generalitat es va fer càrrec dels afectats i els va reubicar en una altra residència després que el geriàtric quedés clausurat.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà van detenir un home i una dona, tots dos propietaris d’una residència geriàtrica de Castelldefels, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa. Els detinguts, de 44 i 48 anys, són de nacionalitat espanyola i amb domicili a Begues i Gavà.

La investigació es va iniciar l’estiu de 2015 quan els investigadors van rebre una informació que els va alertar sobre la possibilitat que els propietaris de la residència fessin càrrecs econòmics molt superiors a les quotes fixades a residents que no tenien familiars que se’n cuidessin directament i que alhora tenien solvència econòmica. Els investigadors es van centrar en l’anàlisi dels moviments econòmics de la societat limitada gestora del geriàtric i van poder constatar l’estafa.

Set víctimes i 41.000 euros

La informació resultant de les investigacions va permetre elevar el nombre de víctimes fins a set, amb una quantia mínima, fixada fins al moment, de 41.000 euros estafats. Els agents van poder constatar cobraments d’imports injustificats que en alguns casos multiplicaven per 15 l’import real dels serveis.

Finalment, el 28 de desembre es va detenir la propietària i el seu cosí, responsables de la societat administradora de la residència geriàtrica i, sota tutela del jutjat d’instrucció competent, es van fer les entrades domiciliàries necessàries per recavar les proves penals, a les localitats de Begues i Gavà. No es descarta que a partir de l’anàlisi exhaustiu de la documentació comissada, augmenti el nombre de víctimes així com la quantitat econòmica defraudada.

El jutjat instructor va deixar en llibertat amb càrrecs als detinguts, però els ha retingut el passaport amb l’obligació de comparèixer periòdicament davant l’autoritat judicial i els ha prohibit apropar-se tant a la residència com als avis perjudicats. 

El Departament de Benestar Social de la Generalitat s’ha fet càrrec dels residents i els ha reubicat en una altra residència, a Gavà, després que el geriàtric hagi estat clausurat. La investigació s’ha centrat en l’àmbit econòmic i es descarta qualsevol tipus de manca d’atenció o cura vers els avis.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
150

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix