Quatre detinguts per robar en domicilis al Baix Llobregat i Vallès

Imprimeix

Entre les localitats afectades hi ha Sant Esteve de Sesrovires i Collbató.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell van detenir en una urbanització d’Abrera quatre homes, de nacionalitat xilena i veïns de Barcelona, com a presumptes autors de robatoris amb força a sis domicilis: dos a Sant Esteve de Sesrovires i un a Collbató, i també a Sant Esteve de Palautordera, Sant Antoni de Vilamajor i Santa Agnès de Malanyanes.

El mateix dia els agents van rebre l’avís d’una central d’alarmes sobre un robatori a l’interior d’una casa a la localitat de Collbató. En arribar al lloc dels fets, els mossos van comprovar que havien accedit al domicili utilitzant la força.

Una veïna va explicar als policies que havia vist un vehicle amb quatre ocupants que donava voltes per la urbanització molt lentament i en actitud estranya. La dona va veure com un dels ocupants del cotxe n’havia baixat i havia observat detingudament la casa on es va cometre el robatori.

Els investigadors van relacionar el turisme amb altres robatoris comesos l’últim mes a cases de la mateixa urbanització, ja que diversos testimonis també havien vist el vehicle sospitós. Així doncs, gràcies a la descripció facilitada per la veïna de Collbató els Mossos van iniciar una recerca de l’automòbil per la zona.

Minuts més tard, una patrulla va localitzar el vehicle i els quatre ocupants descrits per la testimoni quan sortien de la urbanització Can Amat, a Abrera. Amb l’ajuda d’altres patrulles els agents van aturar el vehicle i el van escorcollar. En el seu interior van trobar eines utilitzades habitualment per cometre aquest tipus d’il·lícit penal com tornavisos de diferents mides, claus angleses, guants, llanternes, tapaboques, passamuntanyes i gorres.

També van escorcollar els quatre homes els quals tenien joies amagades. Per tant, els agents van detenir els quatre homes pel robatori amb força a l’interior del domicili de Collbató.

D’altra banda, les unitats d’investigació de la comissaria de Martorell i de Granollers van relacionar els autors d’aquest il·lícit amb cinc robatoris a interior de domicili comesos anteriorment als municipis de Sant Esteve de Sesrovires, Sant Esteve de Palautordera, Sant Antoni de Vilamajor i Santa Agnès de Malanyanes.

Els quatre detinguts, amb antecedents per fets similars, van passar a disposició judicial el 18 de desembre. Un d’ells va ingressar a presó i els altres tres van quedar en llibertat amb càrrecs.

Redacció / Foto: Ajuntament de Martorell