Detenen set persones d’una organització criminal que robava en domicilis

Imprimeix

Van cometre els delictes, entre altres municipis, a Sant Andreu de la Barca i Molins de Rei.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Barcelona van detenir sis homes i una dona com a presumptes autors d’onze robatoris amb força a l’interior de domicili al Vallès, Barcelonès, Baix Llobregat (Sant Andreu de la Barca i Molins de Rei) i Osona. Els detinguts, veïns de Rubí i Barcelona, tenen edats compreses entre els 23 i 50 anys. Sis són de Geòrgia i l’altre té nacionalitat espanyola.

El 23 de setembre un veí de Ripollet va veure un home que forçava el pany d’una porta del seu edifici i va recriminar-li-ho. El mateix veí va seguir i fotografiar el lladre i els altres membres de l’organització criminal. Després el testimoni dels fets va denunciar-ho als Mossos d’Esquadra i gràcies a les seves imatges es van identificar dos homes.

A partir d’aquí va començar la investigació policial amb l’objectiu de detenir-ne tots els integrants. Es va determinar que l’organització estava formada per cinc homes i la dona d’un d’ells, tots de nacionalitat georgiana. Tres dels membres constituïen el nucli dur el qual participava en la majoria de robatoris i la resta eren triats depenent de les necessitats fins a formar un grup de quatre o cinc persones. D’altra banda, els sis sospitosos tenien còmplices de nacionalitat espanyola que els compraven els objectes sostrets o els aconseguien els telèfons mòbils que utilitzaven per comunicar-se entre ells durant els robatoris.

La investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més detencions. A més, a causa de la gran quantitat d’objectes recuperats, tampoc no es descarta la participació dels detinguts en més fets delictius.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra