Presó incondicional per a un dels dos detinguts a Cornellà

Imprimeix

L’altre va quedar en llibertat ahir després de la seva declaració davant la Guàrdia Civil.

El jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha decretat aquest divendres presó incondicional per a un dels dos detinguts dimecres passat a Cornellà del Llobregat per la seva suposada vinculació a l’aparell de captació i adoctrinament de l’organització terrorista DAESCH. El magistrat, segons VilaWeb, atribueix a Z.M.B. un delicte de terrorisme (participació activa) argumentant que hi ha inicis que proven la seva participació directa en qualitat de “dinamitzador” en la cadena de propaganda, difusió i proselitisme de DAESCH.

Segons el jutge Santiago Pedraz, l’acusat utilitzava perfils de Twitter per visionar arxius produïts per l’organització terrorista i divulgar-los a través d’una altra xarxa social, Facebook, per tal de fer-los arribar a diferents usuaris. Z.M.B. també hauria compartit aquest material terrorista amb altres individus d’origen magribí en trobades organitzades en domicilis particulars i mesquites. L’objectiu final del detingut seria captar persones per enviar-les a Síria i unir-se a DAESCH.

La investigació compta amb diferents intervencions telefòniques, seguiments, vigilància i amb els perfils creats pel detingut que acreditarien “la realització d’aquestes tasques”. La policia també va intervenir al detingut material amb arxius esborrats i referències a accions terroristes. Entre les captures dels agents, hi ha “vídeos propagandístics, apologètics i enaltidors de l’organització terrorista, així com càntics àrabs de crida i ànim a practicar la jihad”.

Cal recordar que la Guàrdia Civil va desplegar dimecres una operació antiterrorista dirigida pel Jutjat Central número 1 de l’Audiència Nacional i la Fiscalia de l’Audiència Nacional on va detenir dues persones –totes dues d’origen marroquí (un amb nacionalitat espanyola)- a Cornellà de Llobregat per la seva suposada vinculació a l’aparell de reclutament i adoctrinament de l’organització Estat Islàmic.

Un dels detinguts ha quedat en llibertat aquest dijous després de la seva declaració davant la Guàrdia Civil. El Ministeri de l’Interior ja va avançar just després de la seva detenció que haurien mantingut contactes a través de les xarxes socials amb individus de zones de conflicte oferint-los suport i ànim per continuar les seves activitats. Segons el mateix ministeri, també haurien participat de manera activa i directa a l’aparell de propaganda de l’Estat Islàmic mitjançant trobades privades per al visionat conjunt de continguts propagandístics d’aquesta organització terrorista, enaltint els seus membres i a l’organització.

Redacció / Foto: La Voz de Galicia