Detenen a Cornellà dues persones vinculades a DAESH

Imprimeix

Segons el Ministeri de l'Interior estaven vinculades a l'aparell de reclutament i adoctrinament de l’organització terrorista administrant i difonent material propagandístic a través de les xarxes socials.

Segons el Ministeri de l'Interior, la Guàrdia Civil ha desenvolupat aquest matí una operació antiterrorista, dirigida pel Jutjat Central d'Instrucció, número 1, de l'Audiència Nacional i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, en la qual s'han detingut a dues persones -tots dos origen marroquí (un de nacionalitat espanyola i un altre marroquí)- a Cornellà de Llobregat vinculades a l'aparell de reclutament i adoctrinament de l'organització terrorista DAESH.

A través de les xarxes socials, els detinguts haurien mantingut contactes amb individus en zones de conflicte, oferint-los el seu suport i ànim per continuar amb les seves activitats. Així mateix, haurien participat de forma activa i directa en l'aparell de propaganda del DAESH, mitjançant trobades privades per al visionat conjunt de continguts propagandístics d'aquesta organització terrorista, enaltint als seus membres i a aquesta organització.

Els detinguts serien responsables de la creació de perfils per visionar arxius de tot tipus (imatges/vídeos/documents) produïts pel DAESH, per posteriorment divulgar-los a altres usuaris a través d'altres xarxes socials o compartir-los directament amb altres individus en les esmentades trobades privades. Les activitats de proselitisme haurien tingut la intenció de persuadir als participants en aquestes reunions per integrar-se en el DAESH i desplaçar-se a zones de conflicte.

La Guàrdia Civil està efectuant registres als domicilis dels detinguts. L'operació continua oberta.

Redacció / Foto: TPV