Presó per a dos lladres especialitzats en robatoris en domicili

Imprimeix

La investigació realitzada pels Mossos d’Esquadra ha permès comprovar que estan relacionats en almenys quatre robatoris, dos a Viladecans, tot i que no es descarta la seva implicació en altres fets.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de les unitats d’investigació de les comissaries de Cerdanyola del Vallès, Premià de Mar i Gavà van poder resoldre diversos robatoris en domicilis dels municipis d’Alella (Maresme), Viladecans i Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) perpetrats durant les darreres setmanes. La resolució d’aquests fets ha estat possible a partir de la detenció de dos lladres, el passat dissabte 3 d’octubre, per part de la Policia Local de Cerdanyola que va rebre una trucada d’un ciutadà en la qual s’alertava que s’estava produint un robatori en una casa del barri de Canaletes.

Detenció in fraganti

Un cop al lloc dels fets, els agents van comprovar que hi havia una persona justament a la porta d’entrada de l’immoble i dues més a l’interior, que van intentar fugir en adonar-se de la presència policial. Finalment els agents els van poder interceptar i detenir-ne a dos: un home i una dona de nacionalitat xilena, de 29 i 18 anys respectivament, i sense domicili conegut.

En el decurs de l’escorcoll practicat posteriorment els agents hi van trobar joies, telèfons mòbils,  eines per poder accedir als domicilis i un vehicle que havia estat sostret amb claus a l’Hospitalet de Llobregat i que feien servir per amagar tot el botí que sostreien de diferents domicilis.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Cerdanyola es va fer càrrec de les diligències per investigar l’origen de totes les joies intervingudes en  la detenció. El treball conjunt amb les unitats d’investigació de Premià de Mar i Gavà va permetre determinar que part de les joies intervingudes havien estat sostretes en dues cases de la urbanització Nova Alella d’aquesta localitat del Maresme el mateix dia de la detenció i en dos domicilis més de Viladecans. Els investigadors van concloure que es posava de manifest la gran mobilitat de les persones detingudes a l’hora de cometre els robatoris.

Un grup criminal

A partir de les indagacions  s’ha pogut demostrar que els detinguts formarien part d’un grup criminal dedicat a realitzar robatoris amb força a domicilis. La seva metodologia consisteix a desplaçar-se mitjançant vehicles sostrets i recercar habitatges als quals sigui fàcil accedir-hi. Un cop ja han seleccionat el domicili, els lladres es reparteixen les tasques: mentre una o dues persones s’encarreguen de vigilar, les altres dues irrompen a la casa seleccionada. El grup té una gran mobilitat geogràfica i els seus membres acostumen a no tenir antecedents policials, ja que s’instal·len al nostre país durant un temps reduït durant el qual aprofiten per delinquir.

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 6 d’octubre davant el Jutjat d’Instrucció núm. 7 de Cerdanyola del Vallès, que va decretar l’ingrés a presó per a tots dos. La investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions així com la detenció de la tercera persona que va aconseguir fugir el dia de la detenció.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra