La Policia Nacional desarticula una organització d’explotació sexual de dones

Set dels deu membres van ser detinguts en dos clubs de Sant Andreu de la Barca i El Papiol.

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització dedicada a la captació de dones per a la seva explotació sexual. Han estat detinguts a Barcelona els deu membres de la xarxa –set d'ells a Sant Andreu de la Barca i El Papiol- gràcies als mecanismes internacionals de cooperació judicial i policial.

Una falsa oferta de treball

Una informació de la Fiscalia de Paraguai va alertar als agents espanyols que una dona paraguaiana, resident a Barcelona, podria estar sent víctima de maltractaments. Quan els policies van localitzar a la víctima van descobrir que havia estat captada al seu país amb la falsa promesa de dedicar-se a cura d'ancians i de realitzar labors d'auxiliar d'infermeria a Espanya. La víctima havia estat tancada en un xalet durant tres dies, sent violada i copejada amb la finalitat de doblegar la seva voluntat per obligar-la a exercir la prostitució. Posteriorment, la víctima va ser obligada a prostituir-se en diversos clubs d'alternació de la província de Barcelona, i finalment, va ser venuda a un altre dels detinguts.

La recerca es va iniciar quan els agents van rebre informació de la Fiscalia de Paraguai que una dona d'aquesta nacionalitat podria estar sent víctima d'un delicte de maltractaments per part de la seva actual parella. Immediatament agents van començar a fer esbrinaments que els van permetre localitzar a la dona i van determinar que en realitat havia estat víctima d'una organització dedicada a la tracta d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual situada a Barcelona, encara que en l'actualitat ja no es trobava sota aquestes condicions d'explotació. La dona va relatar als agents com havia estat enganyada per desplaçar-se des de Paraguai a Espanya amb una falsa oferta de treball.

Comprovada la veracitat dels fets manifestats per la víctima, els agents van realitzar indagacions per identificar als proxenetes. Van constatar que existia una organització dedicada a l'explotació sexual de dones en diferents clubs d'alternació de la província de Barcelona entre els quals es trobava un al Papiol i un altre a Sant Andreu de la Barca (també a Barcelona i Terrassa). Per tals motius, es va procedir a la detenció dels 10 integrants que componien l'organització, desarticulant-se al complet la mateixa.

Col·laboració de la Policia Local

L'Operació ha estat duta a terme conjuntament pel Grup I de la Brigada Central Contra la Tracta d'Éssers humans de la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres i el Grup III de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona, en col·laboració amb la Unitat de Guies Canins de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, les Policies Locals de Sant Andreu de la Barca i El Papiol i la Inspecció de Treball.

Redacció / Foto: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix