Els Mossos detenen 9 homes per sostracció de cablejat de coure

Es va recuperar un total de 1.105 quilos i en l’actuació plicial hi van intervenir agents de Sant Feliu i l’Hospitalet.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de les comissaries de Sant Feliu de Llobregat i de l’Hospitalet de Llobregat han detingut nou homes, de nacionalitat romanesa i veïns de l’Hospitalet, com a presumptes autors dels delictes d’apropiació indeguda i furt. 

Els fets van tenir lloc el passat 9 de juny quan agents uniformats i amb vehicle policial de seguretat ciutadana de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van observar un turisme que circulava amb excés de pes per una rotonda d’aquesta localitat. Els agents van fer gestions amb la sala de comandament al mateix temps que l’aturaven per comprovar que tot era correcte.

A l’interior del vehicle, on hi viatjaven cinc persones, els agents van localitzar 692 quilos de cable de coure. Cap dels ocupants del vehicle va poder explicar quina era la procedència d’aquest material però el conductor va explicar que no havia estat sostret sinó que l’havien obtingut d’un grup de persones a compte d’un deute.

Els mossos van realitzar un segon escorcoll del vehicle en el decurs del qual van trobar un stick d’hoquei gespa, un ganivet de cuina, un pal de fusta, i dos tornavisos. Les cinc persones van quedar detingudes, a les 7.00 hores del mati del 9 de juny, per presumptes delictes d’apropiació indeguda. El conductor  també va quedar detingut per conduir sense haver obtingut mai el carnet preceptiu.

Aquell mateix dia, a les 8.20 hores, agents de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van detenir també quatre romanesos, veïns de l’Hospitalet per presumpte delicte de furt de cablejat de coure a Molins de Rei. Els fets van tenir lloc quan els mossos van rebre un avís per adreçar-se al pàrquing d’una empresa del polígon industrial d’El Pla, on hi havia un grup de quatre persones amb agents de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei i al costat de tres turismes, alguns dels quals tenien els vidres trencats i rodes punxades. Tots ells van donar explicacions incoherents i un d’ells va lliurar les claus d’un dels vehicles després d’explicar que mai l’havia conduït.

Els policies van registrar l’interior dels cotxes on  van localitzar 413 quilos de cablejat pelat de coure, amb un valor de 1.850 euros en el mercat actual. Els agents també hi van trobar bosses plenes de roba fosca i calçat esportiu amb restes de sorra i fang. 

Es dóna la circumstància que els dos grups de detinguts havien tingut prèviament una baralla molt probablement relacionada amb la sostracció del cablejat del coure intervingut. Els nou detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix