Comença la instal·lació de l’ampliació de les pantalles acústiques

Imprimeix

Ja s’han posat les primeres pantalles de quatre metres d’alçada al barri de la Solana de Sant Andreu de la Barca.

Aquesta setmana han començat a col·locar les noves pantalles acústiques que cobreixen la zona sud del barri de La Solana, des d’on acaben les pantalles originals fins a la finalització del terme municipal de Sant Andreu de la Barca. En total, 320 metres més de pantalles de quatre metres d’alçada que permetrà completar l’obra i protegir definitivament a tot el barri de l’impacte acústic de l’autovia del Baix Llobregat.

Després de molts anys de negociació i de cinc mesos de treballs previs, l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va aconseguir que el Ministerio de Fomento construís aquest mur com a ampliació de les pantalles acústiques que es van construir l’any 1999 per disminuir l’impacte acústic de l’autovia del Baix al barri situat més a prop d’aquesta infraestructura: el Barri de La Solana de Sant Andreu de la Barca.

Aquesta ampliació de les pantalles cobreix els edificis que quedaven fora de la protecció de les pantalles acústiques originals. Concretament, les pantalles disminuiran l’impacte acústic de l’Avinguda de l’Argentina i de l’entrada a la ciutat per Pallejà.

La construcció d’aquesta ampliació de les pantalles és “una gran notícia, que ha costat anys de negociació amb el Ministerio de Fomento i que millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la zona en minvar l’impacte acústic de l’autovia sobre els seus domicilis”, ha assenyalat l’alcalde, Enric Llorca. A més explica que aquest nou mur de quatre metres d’alçada i que s’estendrà durant 320 metres (des del final de la pantalla actual a la riera de Corbera) “és una mesura que hem treballat molt i que millorarà la protecció dels veïns de la zona. De fet, des de l’any 2008 estem negociant amb el Ministerio tot i que la reivindicació d’aquesta ampliació ja era present en el moment d’iniciar-se la construcció de les pantalles inicials.”

Les pantalles acústiques de Sant Andreu de la Barca, que separen l’autovia del barri de La Solana, són una construcció de gran valor ambiental que han estat elogiades en diversos fòrums internacionals pel seu caràcter únic, per la millora mediambiental que suposa i per l’excepcionalitat que va suposar la construcció d’un parc municipal sobre la seva base: el Parc de La Solana, construït conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca