Sant Joan Despi va ser la capital nacional dels Tres Tombs

Una gran rua formada per 100 carros, 400 cavalls i 700 traginers va posar cloure l’esdeveniment que es va celebrar durant el passat cap de setmana on es van programar un ampli ventall d’activitats.

La Federació Catalana de Tres Tombs i la Colla de Geganters de Sant Joan Despí van organitzar conjuntament ahir diumenge 10 de maig una gran rua de carros i carretes amb motiu de la XVIII Trobada Nacional dels Tres Tombs. Van participar 55 colles de Tres Tombs d'arreu de Catalunya que ha dut a la ciutat més de 100 carros i 400 cavalls, amb la participació d'uns 700 traginers, carreters, etc. La gran cercavila va fer un ampli recorregut que, des del recinte Firal, va passar per l'avinguda de Barcelona, el carrer de Francesc Macià, Riera d'en Nofre, rambla Jujol, Bon Viatge, Catalunya i Rius i Taulet. No va faltar la tradicional benedicció dels animals davant l'església. Una gran jornada festiva que va tancar un cap de setmana ple d'activitats i d'imatges per al record. 

Mercat de pagès

Abans, però, de la gran rua, durant el cap de setmana la ciutadania ha gaudit d'altres activitats com un mercat de pagès amb més de 50 estands vinculats a l'artesania i el món, una granja, i, fins i tot una passejada d'oques ensinistrades que va causar admiració entre els vianants. El dissabte es van organitzar diferents activitats vinculades al món del cavall i El Tres Tombs, com la cercavila d'estandars, l'espectacle Cavalls de Menorca i un espectacle hípic de doma natural amb coreografies a càrrec de Santi Serra, conegut mestre ensinistrador de cavalls en llibertat. 

Amb la trobada d'aquest cap de setmana, la Federació Catalana de Tres Tombs tanca la temporada d'aquesta tradició que se celebra a molts pobles de Catalunya des de principis d'any, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix