Es comença a posar remei a les inundacions al centre de Molins de Rei

Està programada per l’estiu la connexió dels col·lectors de Verdaguer i Bruc per facilitar que solucionaria el greu problema que pateixen els veïns de la zona.

Aquesta setmana ha començat la remodelació del carrer Bruc de Molins de Rei. És l’inici d’un seguit d’actuacions per solucionar el problema de les inundacions que hi ha al centre de la vila com a conseqüència de l’efecte dels forts aiguats producte de la intensitat de la pluja.

Una de les solucions previstes per evitar les inundacions al carrer Rafael Casanova en cas de forts aiguats és la connexió directa del clavegueram que baixa pel carrer Jacint Verdaguer (i recull bona part de les aigües residuals i fecals  dels Barris de Bonavista, Font dels Casats, Riera Nova i La Pau) al col·lector de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que passa per sota del carrer Bruc i que comparteix infraestructura amb el Canal de la Infanta. D’aquesta manera es treu una part de la càrrega d’aigua, en episodis de pluja intensa, que arriba al carrer Molí i que provoca el col·lapse del clavegueram en aquest punt.

Tres prospeccions

En els darrers mesos s’han realitzat tres prospeccions del terreny: una tomografia, un georadar i un sondeig geotècnic. Aquests estudis permetran detectar possibles serveis no identificats, possibles construccions antropomòrfiques i conèixer amb detall el terreny sobre el qual es treballarà. El projecte preveu cobrir una longitud de 38 metres amb una extensió del col·lector a una profunditat que va dels 3 als 6 metres. Concretament es col·locarà un tub de polietilè de doble capa de diàmetre i tres pous de registre. L’últim tram de connexió al col·lector en alta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona el farà Aigües de Barcelona, l’empresa que gestiona el col·lector. El pressupost previst per aquesta actuació és de 65.000 euros.

Un cop feta la planificació i avaluada la complexitat de l’obra, l’Ajuntament ha optat per executar-la durant els mesos d’estiu, quan la mobilitat és més baixa, hi ha menys gent a la vila i les condicions meteorològiques són més favorables. Amb aquesta mesura es busca evitar el mínim impacte de les obres entre la ciutadania i evitar interferir en el projecte de remodelació del carrer Bruc que acaba de començar.

Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
163

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix