La Trobada Nacional dels Tres Tombs de Sant Joan arriba ala divuitena edició

Se celebrarà del 8 al 10 de maig on participaran 55 colles que portaran uns 100 carros i 400 cavalls.

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, el cap de la Colla de Geganters de Sant Joan Despí, Santi Riba i un representant de la Federació de Colles dels Tres Tombs de Catalunya, Víctor Ibáñez, van presentar al Centre Jujol-Can Negre les activitats de la XVIII Trobada Nacional dels Tres Tombs que se celebrarà a Sant Joan Despí del 8 al 10 de maig.  Hi participaran 55 colles de Tres Tombs d'arreu de Catalunya que portaran a la ciutat més de 100 carros i 400 cavalls en què participaran uns 700 traginers, carreters, etc. Aquest esdeveniment tancarà la temporada dels Tres Tombs de Catalunya

Durant la presentació, l'alcalde va explicar que "les manifestacions culturals estan en constant transformació, però tot i la lògica evolució, el que no hem de perdre mai són les tradicions més arrelades que també ens defineixen com a poble, i aquesta festa és un exemple, i encara més en una ciutat com la nostra, amb un important passat agrícola". D’altra banda, el cap de la Colla de Geganters, Santi Riba, va destacar diferents activitats "com un homenatge a la pagesia amb la descoberta d'una escultura dedicada a la poma; un mercat de pagès, etc. Però el que més desitjo és que la gent gaudeixi i s'aboqui en un esdeveniment tan important". Riba també va comentar en la seva intervenció durant la presentació la feina didàctica que s'està fent a les escoles "donant a conèixer què són els Tres Tombs i el passat agrícola de Sant Joan Despí amb una activitat que arriba a 2.800 infants dels cicles d'infantil i de primària."

LA TROBADA DELS TRES TOMBS, DIA A DIA

Del 8 al 10 de maig

Mercat de la pagesia, al passeig del Canal, mercat de pagès amb estands decorats amb roba típica de farcells i venda de productes artesanals i del camp.

9 de maig, 12 h 

Homenatge al món de la pagesia, descobriment d'una escultura en homenatge a la pagesia.

9 de maig, 17 h 

Cercavila de cavalls i estendards, pels carrers del barri Centre i les Planes, amb final al parc de la Fontsanta.

9 de maig, 17 h 

Cavalls de Menorca, espectacle de carrer de la companyia Tutatis que representa una visió molt personal de la celebració menorquina que recrea l'animalitat primitiva del cavall.

9 de maig, 18 h 

Espectacle hípic, parc de la Fontsanta, espectacle de doma natural amb coreografies de Santi Serra.

10 de maig, 8.30 h 

Esmorzar de Tres Tombs, esmorzar a la brasa per a la ciutadania i els participants.

10 de maig, 11.30 h 

Rua XVIII Trobada Nacional dels Tres Tombs, sortida des de l'avinguda de Mare de Déu de Montserrat i recorregut per diferents carrers de la ciutat. 

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix