Els Premis Sesrovirencs de l’Any reconeixen Núria Palacín i el patinatge artístic

Imprimeix

A la quinzena edició també es va guardonar el treball de dinamització de l’entitat Salto a la Fama.

El Casino de Sant Esteve Sesrovires va acollir la quinzena edició dels premis Sesrovirencs de l’Any. El lliurament d’aquests guardons anuals, que atorga l’Ajuntament coincidint amb Sant Jordi, és l’acte central de la Diada. Volen ser un reconeixement explícit a persones, activitats o entitats del municipi que per algun motiu o un altre han destacat durant l’any anterior a la convocatòria dels premis. Els premiats reben una peça escultòrica realitzada per l’artista local Gonro que és un homenatge al món de les idees de la creació i del poder de la ment. Enguany s’ha reconegut la trajectòria de la mestra Núria Palacín i de l’Escola de Patinatge Artístic, i la tasca de dinamització de l’entitat Salto a la Fama.

Activitat

El premi Sesrovirenc de l’Any 2014 a l’Activitat s’ha concedit a l’Escola de Patinatge Artístic per la promoció dels valors esportius i per la seva capacitat innovadora. Amb 10 anys d’història, l’escola ha projectat una trajectòria ascendent, tant en qualitat com en promoció de l’activitat, que ha passat de 7 alumnes inicials als 133 de l’actualitat. Més enllà de la pràctica esportiva, la comissió va valorar que “l’activitat posa en valor la coordinació i el treball en equip, aspectes rellevants en l’educació dels infants”.

Entitat

En la categoria de l’Entitat, el guardó ha estat per Salto a la Fama. La comissió dels premis considera aquesta associació, nascuda l’any 2010 i que realitza espectacles en playback, “Un clar exemple de compromís de treball, de superació i de dinamització de les persones de més edat de Sant Esteve”. Es va valorar “L’esforç de tots els components en una activitat que desperta emocions, sentiments, records i que al mateix temps comporta una activitat dinàmica, intel·lectual i emocional amb un alt valor preventiu en l’envelliment dels nostres grans”.

A la persona

El moment més emotiu de la vetllada es va produir en el lliurament del premi Sesrovirenc de l’Any 2014 a la Persona, atorgat a la mestra Núria Palacín, per la seva trajectòria de més de 30 anys i pel seu compromís en l’educació dels infants de Sant Esteve. La comissió va destacar que “Ha estat un referent humà per a diverses generacions de sesrovirencs i sesrovirenques que han trobat en ella, acollida i acompanyament”. També recorda la seva implicació en la lluita i reivindicació als anys 80 per una escola pública a Sant Esteve.

L’acte de lliurament va comptar enguany amb les actuacions dels ballarins de l’entitat local Sesdansa que van amenitzar la vetllada. En el decurs de l’acte, l’alcalde Enric Carbonell va agrair la tasca de dos dels membres del jurat, Lídia Canal i Lluís Canals, que finalitzen el període de tres anys. Els va lliurar una reproducció escultòrica dels campanars de Sant Esteve i un exemplar de la darrera monografia local Fulls de Can Prats que es presenta avui.    

Redacció / Foto: Ràdio Sant Andreu