Gavà reconeix a persones i institucions del món esportiu, cultural social i econòmic

Imprimeix

El Premi d’Honor va ser per a la Coral Sellarés en commemoració del 50è aniversari convertida en un referent cultural i artístic de la ciutat.

Ahir al vespre es van celebrar la tercera edició dels Premis Ciutat de Gavà. Uns guardons, que es convoquen bianualment, i que distingeixen persones, entitats i institucions de la ciutat que contribueixen a la promoció i al prestigi de la ciutat. cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Gavà va ser amenitzada amb actuacions d’artistes locals: Guillem Martí (protagonista del musical “El petit Príncep”); SoulMates, i la Coral Sellarès, que ha interpretat la sardana “El cavaller enamorat”, amb què s’ha tancat l’acte.

Economia

Els primer dels guardons – una insígnia de plata i variscita, una escultura de l’artista gavanenc Antonio Hervás Amezcua i un diploma acreditatiu- va ser el Premi Ciutat de Gavà d’Economia, que ha recaigut en l’empresa Air-Val Internacional SA. El jurat, presidit per l’alcaldessa, i integrat per persones destacades de la vida social, cultural i econòmica de la ciutat, ha reconegut la trajectòria d’aquesta empresa “per portar la marca Gavà arreu del món i haver esdevingut una empresa líder en el seu àmbit”. També ha destacat la implicació de la firma amb la ciutat i el seu vessant social, donant suport a diferents projectes humanitaris.

Solidaritat

El Premi Ciutat de Gavà de Solidaritat va ser per Anna González, pel projecte “Tinc un Somni”, una iniciativa a favor de les malalties minoritàries que ha tingut la capacitat d’involucrar tota la ciutat en diferents activitats de sensibilització i difusió. De la guardonada el jurat va destacar “la seva voluntat i la seva lluita individual i col·lectiva, amb l’esforç i la connotació emocional que comporta”. Anna González ha recollit el premi acompanyada del seu fill, Pau, afectat per distròfia muscular de Becker, i el seu marit.

Esport

Durant la cerimònia a l’Espai Maragall, s’ha atorgat el Premi Ciutat de Gavà d’Esport Laura Redondo, campiona d’Espanya de llançament de martell. El jurat va destacar “la seva condició d’esportista d’elit i el mèrit de ser donar i practicar un esport minoritari”, així com la seva capacitat d’esforç i superació atès que, malgrat les lesions, continua a la primera línia de la seva especialitat.

Cultura i educació

El Premi Ciutat de Gavà de Cultura i Educació ha recaigut en l’Institut El Calamot. Amb aquest premi, el jurat va voler destacar la tasca del centre “per la dignificació de la formació professional i per la seva capacitat d’innovar i d’implicar a les empreses en el seu projecte educatiu.”

Ciutat de Gavà

La vetllada es va tancar amb el Premi d’Honor Ciutat de Gavà, que ha recaigut en la Coral Sellarés “pel mèrit que suposa celebrar 50 anys de trajectòria i haver esdevingut cultural artístic”, segons el veredicte del jurat que també s’ha referit a la formació com “una institució cohesionada i altament arrelada i implicada amb la ciutat.”

En la seva intervenció, l’alcaldessa de Gavà va felicitar una per una les persones i entitats guardonades: “Avui vosaltres rebeu aquest reconeixement individual, un reconeixement que també té una dimensió col·lectiva, aquest sentiment d’orgull i de pertinença a Gavà”. A més, va destacar que aquests “són uns premis que expliquen la nostra ciutat. Gavà és allò que representen els gavanencs i les gavanenques i, de manera especial, les persones, entitats i organitzacions que avui han estat guardonades”. Per a l’alcaldessa, “aquesta és una ciutat de gent solidària, que dedica el seu temps a treballar per la resta; una ciutat de gent que no li fa por els reptes i que supera les adversitats; una ciutat de talent, emprenedoria i projecció internacional en matèria econòmica; una ciutat que educa, en continguts i en valors, i una ciutat de cultura i de tradicions, una ciutat que integra.”

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà