Nou espai gastronòmic al mercat del Centre de Sant Joan Despí

Imprimeix

El Foodieslab és una aula de formació i aprenentatge al voltant de la cuina, però també pretén dinamitzar tota mena d'experiències al voltant de l'art culinari, amb tallers-sopars, degustacions, etc.

El Mercat Municipal del Centre compta, a partir d’aquesta setmana, amb un nou espai destinat a la gastronomia. Es tracta del Foodieslab, una aula d'aprenentatge i formació que neix amb la vocació de ser un lloc dedicat a descobrir l'art culinari des de tots els sentits, el plaer de menjar, i les tendències culinàries que ens arriben des d'altres indrets. Al Foodieslab es programaran tallers i cursos de curta durada, alguns dels quals inclouen sopars i degustacions. 

L'espai va obrir les portes dimarts passat d'abril amb un curs sobre la cuina d'ahir i l'actual, i continuarà fins al mes de juny amb una quinzena de tallers que inclouen des d’un dedicat als arrossos, al bacallà, l'elaboració de cervesa o de vermuts i aperitius. Alguns dels tallers comptaran amb la participació de restauradors locals. L'aula està dotada amb un lloc de treball que incorpora una aigüera, i una gran taula on els fogons són els protagonistes, d'aquesta manera les sessions són més pròximes i es facilita la participació.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha instal·lat aquesta cuina dins del mercat per dinamitzar aquest espai, i aprofitarà que obre totes les tardes i dissabte al matí (l'únic dia que tanca és el dilluns) per fer els cursos. D'aquesta manera s'atraurà clientela nova interessada a aprendre més sobre l'art culinari.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Joan Despí