El projecte Imagina implica més d’un centenar de joves santboians

Imprimeix

Es va celebrar la cloenda de la primera fase on es va donar a conèixer els resultats i es va presentar el material gràfic elaborat pels mateixos adolescents.

Can Massallera va acollir la cloenda de la primera fase del projecte Imagina Sant Boi, amb presència d'unes 120 persones, entre alumnes i professors del Pedagògium Cos, de l'Institut Ítaca i del grup El Carreró, entre d'altres participants. Durant l'acte es van donar a conèixer els resultats del projecte: presentació del mapa de percepcions elaborat a partir del debat i els safaris fotogràfics en el que han participat uns 115 adolescent (alumnes del Cos, Itaca i grup El Carreró), així com la presentació del material gràfic (fotografies i vídeos) elaborat pels mateixos adolescents. També es va projectar un vídeo de promoció de cara a animar als joves a continuar participant en el projecte.

La idea consistia a convidar els adolescents en la trama d'edat de 14 a 16 anys a fotografiar, a través de recursos propis (mòbils o màquines fotogràfiques dels mateixos adolescents) i de suports a l'abast de tothom com Instagram, diferents llocs de la ciutat que els hagin cridat l'atenció. Amb aquesta experiència es pretén que els adolescents creguin en ells, i en els seus companys, vulguin conèixer i experimentar, s'impliquin en la seva ciutat, i desenvolupin habilitats comunicatives i de diàleg. En definitiva, es tracta que els participants construeixin futur, participin, liderin, i s'impliquin en la seva ciutat.

Els resultats del projecte, les propostes dels joves, es presentaran al consell de districte amb participació d'alguns dels adolescents. El projecte ha permès aconseguir material gràfic per fer una exposició interactiva que es podrà presentar als espais expositius de Massallera i el centre d'Art. També s'està valorant adaptar l'experiència per elaborar un material didàctic al servei dels instituts de secundària i els darrers cursos de primària, i fer arribar la iniciativa a altres barris de la ciutat.

L'acte va comptar amb la presència de la regidora dels barris Centre i Vinyets i Molí Vell, Elena Amat, i el regidor de Joventut, Javier López.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat