Unes 700 persones van participar en les IV Jornades Gastrònomiques a Sant Feliu

Imprimeix

Es van realitzar un total de catorze activitats de demostració i degustació culinària amb la rosa com a principal protagonista.

Aquest cap de setmana es va celebrar la quarta edició de les Jornades Gastronòmiques “La Cuina de les Roses” on van participar al voltant de 700 persones. L'assistència de públic també va ser tot un èxit en les catorze activitats de demostració i degustació culinària que es van dur a terme fins diumenge en el restaurant pedagògic de l'escola d'hostaleria de l'institut Martí Dot i els jardins del Palau Falguera. Pep Nogué, cuiner del programa Divendres de TV3 i El Suplement, de Catalunya Ràdio, va ser encarregat d’inaugurar les jornades el passat divendres 17 d’abril. Un acte que va aplegar unes 200 persones

L’edició d’enguany va comptar amb la participació de restaurants, forns de pa, pastisseries i bars que han elaborat en directe receptes creades especialment per a l'ocasió. Alguns dels plats que s'han cuinat van ser brioixets amb crema de roses, bienmesabe i muhammara aromatitzats amb roses, smoothies de roses o empanada rosa de poma. A més, en el marc de les Jornades es va presentar un nou oli gourmet i hi va haver una cata de vins i una exposició de flors preparades per al consum.

Les Jornades gastronòmiques "La cuina de les roses", iniciativa de l'Associació Amics de les Roses de Sant Feliu, amb el suport de l'Ajuntament, volen promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa en unes jornades en què professionals de la cuina santfeliuenca preparen en directe plats, postres i còctels amb la rosa com a ingredient

Cal destacar que les Jornades gastronòmiques són el preàmbul de la 57a Exposició Nacional de Roses que s'instal·larà al Palau Falguera durant les Festes de Primavera.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat