Els fets delinqüencials a Gavà van baixar un 2,1% el darrer any

Imprimeix

La tipologia que ha baixat més ha estat les faltes, que ha experimentat un descens del 6%, mentre que els delictes han experimentat un increment d’1,8%.

Aquesta setmana es va reunir la Junta de Seguretat Local de Gavà. En la reunió, on van participar els responsables de les forces de seguretat que operen al municipi, i en què també ha estat present el delegat territorial de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, s’ha constatat un descens del 2,1% del total de fets delinqüencials durant el darrer any, que han estat 2.612. Es manté així la tendència positiva registrada a la junta anterior, celebrada l’octubre passat. Amb les dades analitzades, la ràtio de fets delictius a Gavà se situa en 56,38 fets delictius per cada mil habitants, una xifra per sota de la mitjana de Catalunya que és de 65,34.

La davallada més significativa dels fets delictius s’ha produït en les faltes, que han experimentat una davallada del 6%. No obstant això, els delictes han experimentat un lleuger increment de l’1,8%. La comparativa amb l’exercici anterior apunta un increment del 4% en els delictes contra el patrimoni, mentre baixen un 11,4% els delictes contra les persones.

Quant a aquest repunt en els delictes contra el patrimoni, l’alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, ha detallat que “el nombre més gran fa referència als robatoris amb força a l’interior dels vehicles si bé hi ha un repunt dels robatoris a domicilis. D’aquí que hagi instat als cossos de seguretat a una major coordinació per pal·liar aquesta problemàtica si bé s’han abocat recursos i s’ha articulat un dispositiu per part dels Mossos d’Esquadra a escala metropolitana, ja que aquest augment és generalitzat a tot el territori”. Sánchez també va instar a no abaixar la guàrdia en els robatoris en el Parc Agrari i actuar amb celeritat davant l’ocupació d’habitatges buits.

Dispositiu “Solaris”

L’alcaldessa també va anunciar la posada en marxa del dispositiu “Solaris” de cara a la temporada de platges: “A la zona de la platja és on es concentra en major grau els robatoris a l’interior de vehicles i en domicilis, en menor grau, establirem aquest dispositiu que l’estiu passat va tenir un resultat molt positiu quant a actuacions, detencions i resolucions dels delictes”, ha afegit.

Redacció / Foto: Arxiu