La Generalitat elaborarà un Pla de Mobilitat de transport a la demanda

Imprimeix

El Departament de Territori i Sostenibilitat, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat, elaborarà una diagnosi i una proposta de mesures a adoptar, a partir d’un treball individualitzat amb els ajuntaments que hi estiguin interessats.

El president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, i el conseller de Mobilitat, Jaume Olivella, es van reunir ahir amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font. L’objectiu de la trobada va ser analitzar la situació dels principals projectes d’infraestructures i serveis de transport públic al Baix Llobregat, així com millorar els àmbits de col·laboració entre les dues administracions.

Acord

Un dels aspectes més destacats de la reunió va ser l’acord entre totes les parts per a la realització d’un pla de mobilitat de transport a la demanda. Es considera que la modalitat de transport a la demanda pot ser una bona opció per a la mobilitat de la població en aquells municipis de la comarca que pateixen dificultats per a poder oferir un bon servei de transport públic per raó de la seva baixa densitat de població o bé per comptar amb un nombre significatiu d’urbanitzacions. El Departament de Territori i Sostenibilitat, amb la col·laboració del Consell Comarcal, elaborarà una diagnosi i una proposta de mesures a adoptar, a partir d’un treball individualitzat amb els ajuntaments que hi estiguin interessats.

Estat de la línia 9

Pel que fa referència a la construcció de la línia 9 del metro, el senyor Font va informar àmpliament als representants del Consell Comarcal sobre l’execució de les obres en el tram comprès entre la Zona Universitària i la terminal T1 de l’aeroport d’El Prat. Aquesta obra es troba actualment en fase de proves i es manté la previsió per a la seva posada en servei al mes de febrer de 2016.

Altres temes

La reunió també va tractar d’altres temes com l’adequació per al pas de vianants i ciclistes de l’obra d’ampliació del pont de la C-245 entre Cornellà i Sant Boi, el projecte de carril bus a la B-23 entre Sant Feliu de Llobregat i l’Avinguda  Diagonal a Barcelona i les tasques del grup de treball conjunt per la millora en el funcionament dels intercanviadors de transport públic a la comarca.


Redacció / Foto: Arxiu