×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 627

Els menús escolars excedents es destinaran a persones sense recursos

Imprimeix

Aquesta iniciativa solidària de l’Ajuntament de Sant Just Desvern compta amb la implicació de les empreses que gestionen els menjadors de les escoles així com de l’entitat Solidança i Frigicoll.

A partir d’aquest mes d’abril ha entrat en funcionament de forma regular al municipi baixllobregatí el repartiment de menús excedents de menjadors escolars a persones amb necessitats socials concretes, ja sigui per la seva situació econòmica o per la seva situació de dependència. Aquest projecte consisteix a recuperar la cultura del “menjar no es llença”: es recullen els menús no servits que sobren a les cuines de les escoles en recipients individuals compostables, es congelen i després es reparteixen com a “àpats solidaris”.

La iniciativa parteix de l’esforç conjunt dels serveis municipals de Medi Ambient, Benestar Social i Educació, i compta amb la implicació de les empreses que gestionen els menjadors de l’escola Bressol Marrecs i de l’escola Montseny –que fan la donació dels aliments– i l’empresa Solidança, que s’encarrega del transport i del lliurament dels àpats a les famílies. El projecte implica també el lliurament de menús directament a alguns domicilis per part de Solidança.

Per tal de poder emmagatzemar els aliments excedents congelats, l’Ajuntament s’ha compromès a proporcionar un congelador a les escoles que participen en el projecte. Els equips de congelació han estat donats per l’empresa Frigicoll, que també col·labora en el projecte. Es preveu que en un futur hi puguin col·laborar més escoles de Sant Just Desvern.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Just Desvern